Zagrebački Stožer predlaže hitno ograničavanje rada trgovina, ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti

Autor zagorje.com

Drastične mjere za suzbijanje koronavirusa na području Zagreba vrijedile bi od 16. ožujka do opoziva

korona.jpg

U radnom dokumentu odluke o potrebi ograničenja rada i mjerama ponašanja, koji bi važio od 16. ožujka do opoziva, stožer osnovan pri Gradskom uredu za zdravstvo predlaže zagrebačkom Gradskom stožeru i Nacionalnom stožeru civilne zaštite ograničenje rada trgovačkih centara i trgovina manje veličine na području Zagreba uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Stožer predlaže obustavu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija osim onih za dostavu hrane i pučkih kuhinja, a uz maksimalne mjere predostrožnosti i pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

U prijedlogu je i obustava rada uslužnih djelatnosti odnosno frizera, kozmetičara, brijača, pedikera, manikera i drugih u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima, kao i obustavu rada teretana te sportskih, fitness i rekreacijskih centara, izložbi, revija i sajmova u privatnim i javnim prostorima, plesnih škola, dječjih i drugih radionica te noćnih i disko klubova, prenosi Dnevnik.hr.

NAjčitanije