Zahvatio nas je novi toplinski val! Crveni alarm za tri regije, a onda stiže promjena vremena

dhmz .jpg

Hrvatsku je zahvatio novi toplinski val, čiji se vrhunac očekuje u srijedu i četvrtak. DHMZ je za srijedu i četvrtak izdao crveni alarm zbog toplinskog vala za tri regije - riječku, splitsku i dubrovačku.

Naš prognostičar Kristijan Božarov također najavljuje toplotni udar, ali na kraju tjedna i promjenu vremena.

U utorak pretežno sunčano i vruće ljetno vrijeme uz većinom slab dnevni povjetarac. Temperatura zraka će ujutro biti oko 20, a poslijepodne do 33 ili 34 Celzijeva stupnja. Bit će i dosta sparno.

Srijeda nam donosi ljetne vremenske prilike. Puno sunca i vrućine, većinom slab vjetar i prava ljetna temperatura. U popodnevnim satima posvuda preko trideset u hladu. Nažalost, i dalje će biti dosta sparno pa će sredinom dana biti neugodno.

I u četvrtak će se nastaviti lijepo vrijeme s puno sunca. Temperatura zraka će biti prava ljetna pa bi dnevni maksimalac mogao "dogurati" na 34 stupnja u hladu. U ranim jutarnjim satima može biti mjestimične kratkotrajne magle pa pripazite u prometu, a to je znak velike vlage u zraku koja tijekom dana daje osjećaj sparnog vremena. Vrlo je mala mogućnost za izolirani kratki popodnevni pljusak.

Nije ni petak puno drukčiji, puno sunca i topline. Temperatura zraka i dalje negdje između 33 i 36 Celzijevih stupnjeva. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar.

Subota nam donosi nastavak vrućeg i sparnog vremena, ali će poslijepodne i navečer postati sve nestabilnije pa će postojati relativno mala mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove. Temperatura i dalje preko 30°C.

U nedjelju i ponedjeljak još više oblaka, a mogućnost za kišu i grmljavinske pljuskove bit će velika. Vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove, a temperatura zraka će se značajno sniziti.