Zamjenik ravnatelja bolnice: "Banožić se ne sjeća nesreće"

Autor zagorje.com
xwdecec.jpg

Foto:Screenshoot RTL

Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, komentirao je zdravstveno stanje ministra Marija Banožića nakon teške prometne nesreće u subotu ujutro kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo 40-godišnji vozač kombija

Zamjenik ravnatelja Šego rekao je da se Banožić nalazi na intenzivnoj njezi te da mu u ovom trenutku život nije ugrožen.

'Ministar je pri svijesti, ali ne potpunosti. Ima ozljede mozga, prsnog koša, trbuha, ekstremiteta. U ovom trenutku nema indicija da će ga se prevoziti u Zagreb. Nema znakova unutarnjeg krvarenja. Bit će potreban zahvat mobilizacije ekstremiteta', rekao je Šego te dodao:

'On se trenutno ne sjeća događaja. Njegovo stanje svijesti nije potpuno stanje svijesti. On se ne sjeća nesreće, ali to je uobičajeno u ovakvom stanju. Ako stanje ostane ovako kako je, ne bi trebalo biti trajnih posljedica.'

Banožić je prvotno odvezen u vinkovačku bolnicu, a ravnatelj te bolnice Krunoslav Šporčić rekao je da ministar ima teže tjelesne ozljede i nagnječenje mozga, ali da je bio kontaktibilan kad je stigao u bolnicu.

Zbog težine ozljeda Banožić je prebačen je u KBC Osijek.