Započeo je bogat program obilježavanja Dana Općine Radoboj 2024 i Dana OŠ Side Košutić

Autor Zagorje.com
dječji maraton (2).jpg

U subotu, 5. listopada na Bregima Radobojskim odigrao se Turnir u beli za bračne parove, a u nedjelju, 6. listopada održala se tradicionalna radobojska manifestacija, 16. Radobojska uspinjača 2024.; tradicionalna cestovna utrka stazom dugačkom 15,2 kilometara kroz radobojski kraj.

Ove ju je godine prvi istrčao Karlo Lešković za 57 minuta i 46 sekundi. Drugi na cilju bio je Marko Gorički sa 59 minuta i 40 sekundi. Treći na cilj stigao je Domagoj Buzjak sa rezultatom 1 h i 20 sekundi. Sva su trojica članovi AK Zabok. U ženskoj konkurenciji prva na cilj stigla je Matea Grabovica  iz AK Zabok, koja je istrčala stazu za 1 h 13 minuta i 31 sekundu, druga je bila Natalija Mašera iz AK Fit, Slovenija, s vremenom 1 h 17 minuta i 44 sekunde. Treća na cilj stigla je Ivon Krleža iz AK Sljeme, s rezultatom 1 h 21 minuta i 41 sekunde.

Uz glavnu utrku u kojoj je sudjelovalo 68 trkača, održala se utrka za one najmlađe i to u kategorijama “Predškolci“ i u kategoriji “1. – 4. razred osnovne škole“, trčalo se 150 metara, a u utrci je sudjelovalo 20-tak djece. Nakon utrke, bila je organizirana okrjepa za sve sudionike, te podjela medalja i nagrada najbržima. Medalje i nagrade podijelio im je načelnik Radoboja Anđelko Topolovec uz zahvalu za sudjelovanje i poziv da dođu i iduće godine.

NAjčitanije