Žarko Tušek: "Županijska vlast, kao i državna, živi u nekom svom paralelnom svijetu"

Autor Zagorje.com

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Krapini održana je konferencija za medij

press 001.JPG

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Krapini održana je konferencija za medije na temu: U susret donošenju proračuna KZŽ – strateški problemi i izrazito negativni socijalni pokazatelji. Predstavnicima medija obratio se Žarko Tušek, predsjednik zagorskog HDZ-a. Tušek je svoje izlaganje započeo sa činjenicom da imamo prevelik broj nezaposlenih, njih oko 7 500 od čega 50 % čine mladi do 34 godine.

Također je istaknuo kako iz mjeseca u mjesec imamo sve manje zaposlenih. Samim time ne čudi podatak da je u nepune 3 godine županiju napustilo 2 500 ljudi što u prosjeku čini stanovništvo jedne zagorske općine. Predsjednik zagorskog HDZ-a naglasio je kako je BDP po stanovniku KZŽ tek na 39% hrvatskog prosjeka, odnosno tek na 17. mjestu u državi.

Najveći problemi detektirani su u vidu gospodarstva i investicija. U razdoblju od 2012 – 2103 godine samo je 25 % poduzetnika investiralo u dugotrajnu imovinu, a od ukupnog broja investicija samo 2,7 % otpada na poduzetnike. Uz to Krapinsko – zagorska županija ima najveći pad ukupnih investicija u Hrvatskoj, 34,22% pada.

U posljednijh godinu dana ugašeno je preko 100 OPG-ova, a u posljednje 3 godine čak 400 obrta. Svi ti podaci ukazuju na to da aktualna županijska vlast, kao i državna, živi u nekom svom paralelnom svijetu bez osjećaja za realni život naših ljudi.

Tušek je za kraj zaključio kako se od župana očekuju jasni programi i mjere kako zaustaviti negativne trendove te da prezentira jasne smjernice kako i na koji način intervenirati u promociji županije kao jedne poželjne investicijske sredinu.  

NAjčitanije