Zatvaranje pružnih prijelaza

Autor

Na prijedlog Uprave za željeznički promet koja djeluje pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, na pruzi od Z

nesreca1.jpg

Na prijedlog Uprave za željeznički promet koja djeluje pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, na pruzi od Zaboka do Gornje Stubice u periodu do 2013. godine, od 18 cestovno-pružnih prijelaza, njih 9, među kojima i jedan pješački, namjerava se zatvoriti.

Naravno, prethodno će biti osigurani alternativni pravci, za čije će uređenje trebati osigurati od 240 do 400 tisuća kuna. Prijelazi koji se neće ukidati bit će adekvatno zaštićeni svjetlosnim i zvučnim signalima, a sve u svrhu sigurnosti prometa na križanju željezničkih pruga i cesta. Ipak, Grad Donja Stubica i pojedine općine protive se ukidanju nekih prijelaza.

- Činjenica je da jedinice lokalne samouprave na čijem se području nalaze prijelazi najbolje poznaju teren i mogu procijeniti da li se pojedini trebaju ukinuti ili ne i u kojoj ga mjeri treba osigurati- rekao je gradonačelnik Donje Stubice, Juraj Srebačić.

NAjčitanije