Završavaju e-upisi u srednje škole

Danas će i službeno završiti e-upisi u srednje škole za prvu generaciju osmaša, nakon odgode koja je nekima spasila upis.

eupisi.jpeg

Danas će i službeno završiti e-upisi u srednje škole za prvu generaciju osmaša, nakon odgode koja je nekima spasila upis.

Naime, do subote je odlukom resornog ministra Željka Jovanovića bio produljen rok za predaju liječničkih potvrdi bez kojih je 1.500 djece umalo izgubilo ljetni upisni rok. Uvidom u sustav e-upisa ispostavilo se da toliko učenika nije na vrijeme dostavilo školama traženu dokumentaciju za upis u zanimanja za koja su potvrde liječnika obavezne.

Unatoč tome, prva on-line generacija upisanih srednjoškolaca u Hrvatskoj, ali i svijetu, njih 46 tisuća, prošla je bez većih problema s elektroničkim sustavom, zahvaljujući ponajviše dodatnom zalaganju svojih nastavnika. Mogli su prijaviti najviše 10 obrazovnih programa u pet škola, zatim na službenoj stranici pratiti ažuriranu listu s bodovima za svaki prijavljeni program, a sve to na osnovu općeg uspjeha u koji od školskog proljeća ulaze ocjene četiri završna razreda, a ne samo 7. i 8.

Milijun kuna vrijedan projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, podsjetimo, pokrenut je u suradnji s CARNet-om. Službene ocjene njegove uspješnosti i ušteda koje je donio, prvenstveno vremena utrošenog "starim" načinom upisa, ostaje pričekati.

NAjčitanije