Završen drugi krug ljetnog upisnog roka u srednje škole


Završen je i drugi krug ljetnog upisnog roka u srednje škole i svi naši učenici koji su se uspjeli upisati u jednom o

skola_daci_pusenje.jpg

Završen je i drugi krug ljetnog upisnog roka u srednje škole i svi naši učenici koji su se uspjeli upisati u jednom od ta dva kruga mogu odahnuti i uživati do jeseni kada će krenuti ponovno u školske klupe, u novoj sredini.

Osnovnu školu završila su 1.492 đaka, a mjesta ima za njih 1.476 (u KZŽ). Prvi upisni krug ljetnog roka održan je 29. i 30. lipnja, a drugi krug ljetnog roka započeo je prošli petak, 3. srpnja, objavom slobodnih upisnih mjesta.

Prvi upisni krug ljetnog roka održan je 29. i 30. lipnja, a drugi krug ljetnog roka započeo je prošli petak, 3. srpnja, objavom slobodnih upisnih mjesta.

U prvom ljetnom krugu u SŠ upisao se 1.371 učenik, a za 'drugu rundu' upisa ostalo je još 150 mjesta, 18 mjesta u gimnazijama, 22 mjesta u umjetničkim školama, 27 u četverogodišnjim strukovnim školama, te 83 u trogodišnjim programima.

Upravo su u prošlom tjednu trajali upisi, a kako će službeni rezultati drugog upisnog kruga ljetnog roka biti tek u četvrtak- petak, a ovaj broj zaključujemo u srijedu, mi smo se potrudili usmeno od zagorskih srednjih škola saznati koliko je mjesta ostalo za jesenski rok upisa.

Očito najbolje među školarcima kotiraju SŠ Zlatar, SŠ Zabok i Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok, jer su one već u prvom krugu upisa popunile sva svoja razredna odjeljenja. U drugom krugu sva razredna odjeljenja popunila je SŠ Bedekovčina. U SŠ Pregrada za jesenski rok ostala su dva mjesta za farmaceutskog tehničara i dva za kuhara.

Dva mjesta u općoj gimnaziji, dva mjesta za zvanje frizer, i jedan razredni odjel za obrađivača na numeričkim upravljanim alatnim strojevima ima oroslavska Srednja škola.

U SŠ Konjščina ostalo je pet slobodnih mjesta za komercijaliste, šest mjesta za tehničare za električne strojeve s primjenjenim računalstvom, dva slobodna mjesta za strojobravara i tri za vodoinstalatera. U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću

Zabok za jesenski rok slobodna su četiri mjesta za grafičare dorade i šest mjesta u programu likovna umjetnost i dizajn. Slobodnih mjesta ima i u SŠ Krapina, i to u prirodoslovno-matematičkoj i jezičnoj gimnaziji, te u obrtničkim zanimanjima, za elektroinstalatera, elektromehaničara i bravara.

Kod nekih škola može se broj slobodnih mjesta povećati ukoliko neki učenici koji su se prijavili ne dođu na upis. Tako za sve one koji nisu uspjeli u ljetnom roku, ima nade u jesenskom.

Slobodna upisna mjesta za jesenski rok moraju biti objavljena najkasnije do 22. kolovoza, a prijave za upis se primaju 24. kolovoza od 8 do 16 sati, dok je objava ljestvice poretka 25. kolovoza najkasnije do 12 sati.


Podatke koliko ima slobodnih mjesta i u kojim srednjim školama i programima možete pročitati na www.udu-kzz.hr

NAjčitanije