Završen slučaj Komus, Grljač oslobođen optužbe

Autor

Poznati zagorski političar i bivši tvorničar Petar Grljač (60) iz Oroslavja nepravomoćno je oslobođen optužbe da je zlor

p_775738grljac_pero.jpg
Poznati zagorski političar i bivši tvorničar Petar Grljač (60) iz Oroslavja nepravomoćno je oslobođen optužbe da je zlorabio položaj i ovlasti predsjednika Uprave donjostubičkog Komusa.


Sudsko vijeće suca Tomislava Ivande na zlatarskom Županijskom sudu tog je nekadašnjeg oroslavskog gradonačelnika i direktora Astre i Astre Nove oslobodilo je krivnje za zloporabe na čelu komunalnog poduzeća Komus teške preko 200 tisuća kuna.

Sud je mišljenja da je Grljač bio legalno i legitimno izabran predsjednik uprave koji je internim aktima poduzeća bio ovlašten da odlučuje o svojim poslovnim putovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Drugo je pitanje, naglasio je sudac Ivanda, jesu li osporavana putovanja europskim metropolama bila opravdana, no o tome je trebala voditi brigu skupština tvrtke, a ne sud.

Od opsežne optužnice, tijekom suđenja jedino nije »otpalo« 24 tisuće kuna koliko nije opravdano putnim nalozima i obavljenim putovanjima, no ni za taj novac Grljač po odluci suda nije odgovoran. Sud je ustvrdio da je nakon Grljačeve smjene prošlo previše vremena do primopredaje čelnog položaja u Komusu, pa su se u međuvremenu mogle dogoditi malverzacije u kojima je i sporni novac »ispario«.

Sud je odbio optužbe protiv troje članova uprave jer je tužiteljstvo prošlog tjedna odustalo od njihova daljnjeg kaznenog progona.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije