Završni radovi oko rotora u Maču i grubo asfaltiranje trebali bi biti gotovi do blagdana Velike Gospe

Autor M. Bašak

Osim rekonstrukcije državne ceste kroz Mače, Općina je dala izraditi i idejni projekt kako će izgledati budući centar same općine

IMG_4921.JPG

Gotov je idejni projekt koji prikazuje kako će izgledati budući centar Mača, koji će biti dostupan i na općinskim internetskim stranicama kako bi građani mogli davati svoje primjedbe i sugestije. Prema tom projektu, pojašnjava načelnik Stjepan Sokolić, dvije ulice, ona između kapelice i spomenika Stjepanu Radiću će se zatvoriti i pretvoriti u šetnice, dok će za promet ostati tzv. sportska ulica i crkvena te prilaz groblju. 

Da će dvije ulice postati šetnice, vidi se već sada, prilikom rekonstrukcije državne ceste D29 kroz Mače, koja je u punom jeku, jer su je zatvorili postavljanjem rubnjaka. Općini Mače preostaje pripremiti taj projekt na jedan od natječaj, ili na naša ministarstva ili pak na ona EU. Podsjetimo, nakon Zlatara i Mače je postalo veliko gradilište.

Hrvatske ceste rekonstruiraju glavnu prometnicu kroz Mače, a koja obuhvaća i izgradnju rotora. Promet se tom trasom regulira semaforima. Kako doznajemo, radovi idu prema dinamičkom planu, a prema najavama završni radovi oko rotora  i grubo asfaltiranje trebali bi biti gotovi oko blagdana Velike Gospe.

 

NAjčitanije