Zbog hladnoće problemi u prometu

Autor

Županijska uprava za ceste uspjela je kroz ovaj vikend očistiti svih 700 kilometara cesta koje ima u svojoj nadležnosti.

Zimska_sluzba.JPG

Županijska uprava za ceste uspjela je kroz ovaj vikend očistiti svih 700 kilometara cesta koje ima u svojoj nadležnosti. Bilo je angažirano svih 18 vozila i sve ceste su čiste. Na nekima ima još djelomično snijega, ali su prohodne, kao i Sljemenska cesta, uz, naravno, obveznu upotrebu zimske opreme.

Većih problema može biti na cestama koje su u nadležnosti općina i gradova. Kako doznajemo autobusi na lokalnim linijama imaju dosta problema i zastoja, uglavnom zbog velike hladnoće. Zbog toga ne voze redovito.

U željezničkom prometu na lokalnim linijama zastoja nema, tek kašnjenja od 10 do 20 minuta, i to uglavnom zato jer kasne linije iz Zagreba i Varaždina prema Zaboku, pa kasne i lokalni vlakovi koji su vezani na te linije.

Danas ujutro iz Gornje Stubice prema Zaboku vozili su autobusi, ali zato jer je nedostajala jedna garnitura vlakova, no dalje bi trebali voziti isključivo vlakovi.

NAjčitanije