Zbog neoprezne vožnje i snijega poginuo pješak

Autor

Snježno nevrijeme i nepažnja u ponedjeljak su navečer doveli do pogibije 46-godišnjeg Krunoslava Ađića iz Gornjeg Kralje

p_722444crna_nesreca.jpg
Snježno nevrijeme i nepažnja u ponedjeljak su navečer doveli do pogibije 46-godišnjeg Krunoslava Ađića iz Gornjeg Kraljevca. Nesretni se muškarac vraćao oko 19,20 sati kući neosvijetljenim dijelom ceste, od Budinščine prema Pecama, i samo nekoliko desetaka metara od doma na njega je automobilom naletio Duško Grofelnik (39) iz Konjščine.

Neoprezni je vozač neprilagođenom brzinom naletio na Ađića koji mu je dolazio iz suprotnog smjera. Srušio ga je na cestu, a od zadobivenih ozljeda Ađić je preminuo na mjestu nesreće. U utorak rano ujutro na mjestu kobnog događaja ostao je samo odbačeni dio branika »VW caddyja«, što svjedoči o silini udarca.

Kako je Vjesniku u utorak rekao voditelj Ureda načelnika PU krapinsko-zagorske, Miljenko Fruk, vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Kako smo doznali od njegovih sumještana, Adžić je bio dobar susjed, ali je ponekad znao malo previše zaviriti u čašicu. Je li u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola trebala bi pokazati obdukcija, jer je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu kako bi se utvrdile potankosti o uzrocima smrti.

Inače, iznenadni snijeg pomiješan s kišom, praćen vjetrom, donio je mnoge neprilike Zagorcima, posebno u rubnim sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima županije, kamo spada i Hraščina, jer su mnogi nespremni i s ljetnim gumama krenuli na put.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije