Zdrava voda za sve školarce

Autor

Krapinsko- zagorska županica Sonja Borovčak u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda svečano je predala aparat za pitku v

voda.jpg
Krapinsko- zagorska županica Sonja Borovčak u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda svečano je predala aparat za pitku vodu što je dio projekta koji će omogućiti učenicima da u školama na području gdje voda nije ispravna za piće, piju zdravu vodu

‘Riječ je o pilot-projektu koji je pokrenula Županija, a kojim će se učenicima pojedinih osnovnih i područnih škola, gdje voda iz lokalnih vodovodnih mreža nije ispravna za piće, osigurati dostupnost pitke vode putem postavljanja aparata za vodu’, istaknula je Borovčak.

Napomenula je da se postavljanjem aparata želi samo premostiti situacija do konačnog rješenja opskrbe pitkom vodom za sva zagorska područja.

U Zajezdi je inače smješteno 77 štićenika, od 7 do 21 godinu s psihičkim smetnjama, za koje brine 56 djelatnika, a dosad su pili vodu sumnjive kakvoće iz lokalnog vodovoda.

Aparati su danas postavljeni u još 12 osnovnih i područnih škola na području županije.

Na krapinsko-zagorskom području 35 posto stanovništva opskrbljuje se vodom iz lokalnih vodovoda koja u većini slučajeva nije zdravstveno ispravna.

Potpuno zdravu vodu pije 60 posto stanovništva, koji su većinom priključeni na mrežu najvećeg distributera vodom u županiji - Zagorskog vodovoda.

Prema rezultatima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koje je u Zajezdi i predstavilo brošuru ‘Kakvu vodu pijete’ u kojoj se ukazuje na moguće posljedice pijenja loše vode, najlošija voda u Zagorju pije se u Budinščini, Konjščini i Pregradi, koja je neispravna u 100 posto ispitanih uzoraka vode.
NAjčitanije