ZDS i HSU zajednički na lokalne izbore

Autor Zagorje.com

Ruku suradnje pružamo i ostalim strankama, posebno HDZ-u i SDP-u, kako se smisao općinske politike i vođenja općine ne bi svodio na nepotrebne svađe i podmetanja, rečeno je pri potpisivanju.

koalicija zds hsu.JPG

Općinske organizacije ZDS i HSU potpisale su 8. ožujka 2013. godine Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u općini Veliko Trgovišće sa zajedničkom listom za Općinsko vijeće i prijedlogom kandidata za načelnika i njegova zamjenika.

Odlukom tijela stranaka za načelnika će se natjecati Nikola Capar (HSU), a njegova zamjenika Branko Ljubić (ZDS). Na koalicijskoj listi za vijeće osam je predstavnika ZDS-a i pet iz HSU-a. Stranke su sporazumom odredile raspored mandata.

Osnovni cilj ove koalicije jest pokrenuti Veliko Trgovišće iz mrtvila proteklih godina, kada je općina imala načelnike više na papiru nego u stvarnosti, jer su ili prepuštali vođenje svojim zamjenicima ili su u uredu načelnika boravili pola sata dnevno. Za to  vrijeme su se problemi gomilali, a stalni pad prihoda općinskoga proračuna usporavao je mogućnosti komunalne izgradnje i zadovoljavanje društvenih potreba u mjestu. Gospodarska zona ostala je prazna, a upravo na njenom popunjavanju započinje bitka za veće proračunske prihode.

ZDS i HSS i do sada su participirali u vlasti u Velikome Trgovišću i nemamo namjeru samo kritizirati, već je naša želja, da kao treća opcija ponudimo građanima efikasnije općinsko vodstvo koje razumije komunalne probleme i poznaje putove njihova rješavanja, koja će poticati društveni život i aktivnosti udruga, ali i svesrdno raditi na gospodarskom planu privlačenjem investitora i aktiviranjem ukupne gospodarske zone.

Kod toga ruku suradnje pružamo i ostalim strankama, posebno HDZ-u i SDP-u, kako se smisao općinske politike i vođenja općine ne bi svodio na nepotrebne svađe i podmetanja, nego išao ka prosperitetu svih dijelova općine Veliko Trgovišće, rečeno je pri potpisivanju.

Potpisu sporazuma svjedočio je i Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a i saborski zastupnik.