Zgodna prevarantica pljačka umirovljenike

-Mlada je, zgodna, niža, svijetle kose srednje dužine, plavih očiju i ne govori zagorski već književni- kratak je opis b

p_812188IMG_0849 (448 x 675).jpg
-Mlada je, zgodna, niža, svijetle kose srednje dužine, plavih očiju i ne govori zagorski već književni- kratak je opis bezosjećajne blondinke (lažne?), koja je prošli tjedan na prevaru izvukla od umirovljeničkog para B.K. i T. K. iz Globočeca 3000 kuna, na ime PDV-a za brz povrat duga .


Da bi pridobila njihovo povjerenje, donijela im je jeftin poklon, koji u tom skromnom domu vjerojatno nije tako djelovao: ´sic´ za masažu. Čak ga je i uključila i stavila dedeku pod leđa, da bi mu prošla reuma...

Pisala je koješta, tražila ih dokumente, odrezak od mirovine, glumila da radi nešto ozbiljno, da bi na kraju obećala da će već početkom iduće godine dobiti 20 000 kuna povrata, na dva puta, te da će biti oslobođeni od participacije kod liječnika.

Baka je posumnjala kad je ova uzela novce za PDV , i jednostavno ih strpala u džep, bez da im je dala kakvu priznanicu o transakciji. Čim je ova otišla, baka je sve javila policiji, gdje su, na njihovu žalost, samo mogli potvrditi njihove zle slutnje. Prevareni su.

Očajni je par pristao na razgovor s nama, no kasnije su javili da idemo samo s njihovim inicijalima. Valjda zbog srama, a možda i straha, iako je njihova reakcija: prijava prevarantice policiji i pristanak na objavu svog iskustva, za svaku je pohvalu.

Pretpostavlja se, naime, da oni nisu tek druga žrtva zgodne prevarantice koja operira Zagorjem, jer moguće je da većina bakica i dedeka naprosto još nije posumnjala da su prevareni. A i kad shvate, možda ne znaju što bi. Radi se o starim osobama koje uglavnom žive same, teško su pokretne, nerijetko nemaju telefon, niti ikoga kome bi se požalili. Zato treba stati na kraj toj bezobzirnoj ženi.

Nije isključeno da radi u grupi. Da ima pomagače, zaključili su i baka i djed iz Globočeca. - Krenula je van pješice i tako je i otišla. Sigurno ju je negdje dalje čekao auto. Da je bio tu, zapisali bi broj tablica- rekli su B. i T., koje je blondinka opelješila do kože. Kako su rekli, ostalo im je tek 200 kuna...

Prva žrtva

Prva zabilježena žrtva lažne djelatnice Mirovinskog bila je baka Katarina Maček iz Špičkovine (83), kojoj je izvukla 2 000 kuna da bi joj sredila papire za povrat duga . Tražila je 5 000, ali baka više nije imala, a ova se sažalila i pristala joj srediti dokumentaciju i za manje...Prema opisu kojeg nam je dala baka Katarina, radi se o istoj osobi, a i model rada je isti. I ona je donijela jeftine darove: kojekakva čuda s Istoka za masažu i poboljšanje cirkulacije.


NAjčitanije