Zimska služba u punom pogonu

Autor

Prema informacijam ravnatelja Županijske uprave za ceste Vlade Kavača, 150 kilometara cesta prvog prioriteta u Krapinsko

ralica1.jpg
Prema informacijam ravnatelja Županijske uprave za ceste Vlade Kavača, 150 kilometara cesta prvog prioriteta u Krapinsko-zagorskoj županiji je očišćeno od snijega.



Riječ je o važnim županijskim cestama kojima prometuju autobusi, te cestama koje vode prema bolnicama i drugim ustanovama od općeg društvenog interesa.


Ceste drugog prioriteta, u koje spadaju županijske ceste nižeg reda i lokalne ceste, još uvijek se čiste. Već puna tri dana na terenu je 18 ekipa zimske službe sa 12 kamiona i šest «Unimog» vozila predviđenih za brdska područja. Najviše problema kao i svake zime bilo je u podsljemenskoj zoni, Ivančici i Veternici, gdje je neko vrijeme i bio zatvoren promet. Osim intenziteta padalina, najviše problema izazvao je jak vjetar.

Prema najavama, danas se očekuje prestanak padalina ali i pad temperature, tako da će najvjerojatnije biti poledice pa se vozače upozorava na dodatan oprez.

Izvor: Radio Kaj
NAjčitanije