Zlatarskim čelnicima izglasane manje naknade

Autor

ZLATAR – Gradsko vijeće Zlatara na večerašnjoj je sjednici odlučilo smanjiti naknade gradonačelniku, njegovu zamje

zlatarske.jpg

ZLATAR – Gradsko vijeće Zlatara na večerašnjoj je sjednici odlučilo smanjiti naknade gradonačelniku, njegovu zamjeniku i predsjedniku Gradskog vijeća, čime je suspendirana za mnoge sporna odluka sa prethodne sjednice.


Tako će gradonačelnik dr. Miroslav Kopajar mjesečno primati 4.333 kune, a novca se odriče do konačne deblokade računa u korist udruge ili zaklade za spas Zlatara i zlatarskog kraja koja jepred osnivanjem, njegov zamjenik Dubravko Čubek 3.333 kn, a Josip Pavlinić 1.000 kuna na mjesec.

Oporba je te naknade nazvala primjerenijima, no nije ih podržakala prilikom glasanja. Izglasan je i proračun za 2010. koji je „težak“ 14,6 milijuna, a, kako se čulo na Vijeću, prvenstveno je izraz financijskog stanja u Gradu. Najavljeno je da će se mnoge stavke mijenjati prvim rebalansom rporačuna, najvjerojatnije već u veljači, dokad će biti i jasnije hoće li i koliko će država odriješiti kesu prema Gradu Zlataru.

Gradonačelnik dr. Kopjar na kraju je sjednice građanima zaželio sve najbolje za Božić i Novu godinu, sa željom da sadašnjne teškoće dogodine zaobiđu Zlatar.
Zadnja ovogodišnja sjednica, kako i priliči, nastvljena je neformalnim druženjem vijećnika prigodom božićnih blagdana, a u restoranu Zlatni lampaš vinom je častio predsjednik Gradskog vijeća Pavlinić.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

NAjčitanije