Zlatko Komadina u Zaboku: 'Ja ću biti predsjednik SDP - a'

Zlatko Komadina, kandidat na skorašnjim unutarstranačkim izborima za predsjednika SDP-a, danas boravi u Zagorju, gdje članovima stranke odgovara na pitanja i predstavlja smjernice svojega programa „Za bolji SDP“

komadina1

Potpredsjednik SDP-a i Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje se u 17 sati u Zaboku sastao sa članovima stranke, kojima je prezentirao svoj program u sklopu svoje kandidature za predsjednika SDP-a, a isto će večeras ponoviti i u Pregradi od 19 sati.

-Zagorje je navek bilo socijal-demokratsko kao i Rijeka, i naša Primorsko-goranska županija ima tu puno prijatelja. Uostalom, iste teme su i u Zagorju, i u Splitu, i u Osijeku, i u Rijeci: bolji SDP za bolju Hrvatsku – rekao je Komadina okupljenim novinarima, te dodao da će se SDP s njim na čelu, od ovog sadašnjeg, prvenstveno razlikovati po demokratičnosti i decentralizaciji stranke.

-Moramo čuti i uvažavati jedni druge, i okupljati. Nužno je da ojačamo povjerenje građana da bismo mogli preuzeti odgovornost za Hrvatsku – naglasio je Komadina.

U Zaboku ga je dočekalo desetak istaknutih članova stranke s područja bivše Općine Zabok, predvođeni gradonačelnikom Ivanom Hanžekom, te predsjednikom zabočkog SDP-a Ozrenom Hanžekom. Prije samih izbora, koji se po sistemu jedan čovjek – jedan glas, u SDP-u održavaju 02. travnja, Komadina bi trebao još jednom doći u Zagorje, te posjetiti članstvo u Krapini i Zlataru.

Izrazio je nezadovoljstvo što je koordinacija čelnika općinskih i gradskih organizacija SDP-a Krapinsko - zagorske županije, s predsjednikom SDP-a KZŽ Sinišom Hajdaš Dončićem, otvoreno dala podršku njegovom protukandidatu Zoranu Milanoviću, jer, kaže, nijedna druga županijska organizacija u Hrvatskoj to nije napravila, obzirom da članovi sami odlučuju za koga će glasati.

Inače, u intervjuu koji je prije samog sastanka sa članovima stranke u Zaboku dao ekskluzivno za Zagorski list, Komadina je ustvrdio da će nakon 02. travnja upravo on biti predsjednik SDP-a, a kakve nam je još sve detalje i zanimljivosti otkrio, moći ćete pročitati u idućem tiskanom izdanju Zagorskog lista.

NAjčitanije