ZLATNA KUNA: Vetropack Straža najuspješnija hrvatska tvrtka

Autor




Hrvatska gospodarska komora i ove godine je uspješnim poduzećima i bankama dodijelila Zlatnu kunu. To već tradic

kuna_vetropak.jpg

Hrvatska gospodarska komora i ove godine je uspješnim poduzećima i bankama dodijelila Zlatnu kunu. To već tradicionalno priznanje za uspješnost i doprinos hrvatskome gospodarstvu dodjeljuje se u pet kategorija, za velike, srednje i male tvrtke te za banke i osiguravajuća društva.

Ovogodišnji osvajači nagrade :

Velika tvrtka

Vetropack Straža tvornica stakla, Hum na Sutli

Srednja tvrtka

Knauf, Knin

Mala tvrtka

Slavonija slad

Banka

Erste & Steiermärkische Bank

Društvo za osiguranje

Allianz Zagreb

Životno djelo

Danijel Rukavina, akademik, redoviti profesor i rektor Sveučilišta u Rijeci

Predsjednik Gospodarske komore Nadan Vidošević, ujedno i domaćin dodjele Zlatne kune , na početku svečanosti osvrnuo se na trenutačnu krizu koja pogađa i Hrvatsku, te istaknuo da tajna velike globalne krize nije u novcu, nego u tome da svijet traži promjene.

Nedostaje nam znanje

- Sve oči svijeta uperene su u SAD, ali ono najvažnije što dolazi s te strane svijeta je poruka 'ne možemo više sami'. Mi širom otvorenih očiju promatramo što se događa u svijetu i kult raspodjele trebamo pretvoriti u kult rada. Imamo sjajan geopolitički položaj, imamo tlo i vodu, a nedostaje nam znanje i novi građani ove zemlje koji su spremni prihvatiti društvo i obogaćivati ga.

Možemo uspjeti, sve je u našim rukama, svijet se slaže na novi način. Nije problem ni Slovenija ni dnevnici (haaški dnevnici op.a), ako ne bude to, bit će spomenari, uvijek će se neki vrag naći na našem putu. Ako budemo samo oni koji molimo, naći ćemo se u ulozi nevoljenog djeteta, a takvo dijete cijeli život pati i trajno je nesretno. To nije naša budućnost. Ova zemlja je najljepša na svijetu. Mi moramo stvoriti zemlju estetike i etike - poručio je Vidošević.

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 16 proizvoda je dobilo prestižne znakove Hrvatska kvaliteta , a njih sedam su postali novi nosioci znaka Izvorno hrvatsko .

Već tradicionalno Hrvatska gospodarska komora uspješnim poduzećima i bankama dodjeljuje priznanje za uspješnost i doprinos hrvatskome gospodarstvu. Prve kune (zlatna, srebrna i brončana) dodijeljene su 1993. godine, a od tada pa do današnjih dana postale su simbolom uspješnosti i kvalitete u poslovanju.

Treba nam optimizam

Svečanost je završila govorom potpredsjednika Vlade Damira Polančeca koji je pohvalio rad Vlade u ovim kriznim situacijama.

- Osmijeh i optimizam će nam trebati jer ono što nas čeka neće biti jednostavno, prognoze nisu sjajne. Ono što je vrijedilo prije nekoliko tjedana danas više ne vrijedi, što najbolje pokazuje činjenica da je MMF u proteklih nekoliko tjedana mijenjao svoje prognoze. Bit će nam teško, ali svi ćemo naći izlaz iz ove krize. Hrvatska Vlada je promatrala što rade nama slične zemlje i pokušavali smo ponekad i brže od njih poduzimati neke poteze - istaknuo je Polančec i zahvalio se svim organizatorima i sudionicima svečanosti.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije