Župan Hajdaš Dončić: "Zbogom minicama, od sad štednja, disciplina i pristojno odijevanje"


Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić na tiskovnoj konferenciji u Krapini predstavio je tzv. novi kodeks Krapinsko-zago

sinisa_hajdas1.jpg


Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić na tiskovnoj konferenciji u Krapini predstavio je tzv. novi kodeks Krapinsko-zagorske županije.

- Radno vrijeme Županije više neće biti od 7 do 15, već od 7 do 16 sati, čime je uvedeno novo fleksibilno klizno radno vrijeme, a također se uvode kartice za sve zaposlenike. Time se želi povećati efikasnost rada Županije, a djelatnici biti što dostupniji i na raspolaganju građanima

Sva komunikacija mora ići preko Ureda glasnogovornika župana, a ubuduće će i sva poduzeća u vlasništvu KZŽ morati o tome obavještavati glasnogovornika. Zamrznut će se i plaće svih zaposlenika, ustanova, zavoda i tvrtki u kojima KZŽ ima većinski udio na dvije godine, te smanjiti regresi i božićnice – rekao je župan Hajdaš Dončić.
Od 1. rujna išlo bi se i na određeno smanjivanje plaća direktorima i ravnateljima u poduzećima i ustanovama u županijskom vlasništvu

Novih zapošljavanje neće biti, kaže župan, osim popunjenja dva radna mjesta, i to pročelnika za gospodarstvo i ruralni razvoj čiji se natječaj raspisuje 15. srpnja.

- Županija misli osnovati i nova savjetodavna tijela, i to savjetodavno tijelo za poljoprivredu, prostorni plan i urbanizam, te turizam i promociju i te 'novine' mislimo provesti do 1. rujna. Od 1. listopada KZŽ će sa svim gradovima i općinama morati potpisati ugovore o suradnji gdje ćemo općine i gradove ugovorom obvezati da poštuju pet minimalnih kodeksa o suradnji s KZŽ koji govore o stipendijima, solarnim kolektorima, izgradnji nadstrešnica kod stajališta za prijevoz za osnovnoškolsku djeca , te koji govore o obveznom plaćanju komunalnih doprinosa i naknada. Općine i gradovi će morati u svojim proračunima predvidjeti ta sredstva ukoliko žele surađivati s KZŽ – rekao je župan.

Na naše pitanje je li promjena radnog vremena uvedena zbog nedavnih medijskih napisa, župan odgovara kako to nema veze s time.

-Već prvi dan kad sam došao na posao, poslao sam dopis Sindikatu o novim mjerama, jer za sve ovo što pričam mora biti odobrenje Sindikata. Sindikat ima osam dana da se očituje o tim stvarima, što znači da smo mi od prvog dana krenuli u proceduru uvođenje promjena - naglasio je.

Zbogom minicama

Župan je najavio i kako je u pripremi i kodeks odijevanja tzv. dress code gdje će biti definirano na koji način osobe moraju biti odjevene, jer one prije svega predstavljaju KZŽ, a ne sebe kao osobu. Kako doznajemo od glasnogovornika Josipa Bosaka dress code definirat će kako se službenici mogu odijevati. Žene neće smjeti na posao u nekim strogim minicama i dubokim dekolteima, zabranjen će biti i dolazak na posao u kratkim hlačama, a muškarci će u principu morati nositi odijela. Neuredna brada stara pet dana također neće se uklapati u novi dress code Županije.

NAjčitanije