Županica primila liječnike povodom Hrvatskog liječničkog dana

Autor

Županica Vlasta Hubicki povodom Dana liječnika Hrvatske 26. veljače, primila je Ivana Horvatek, predsjednika Županijsko

p_169641hubicki01.jpg
Županica Vlasta Hubicki povodom Dana liječnika Hrvatske 26. veljače, primila je Ivana Horvatek, predsjednika Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore Krapinsko-zagorske županije i člana skupštine Hrvatske liječničke komore, ravnateljicu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Selenka Belec,ravnatelj Specijalne bolnice za rehabilitaciju Stubičke toplice, Branko Markulinčić, te dopredsjednika podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Krapinsko-zagorske županije. Branimira Puščenika.


Županica je čestitala liječnicima njihov dan, te im se zahvalila na dobroj suradnji s Županijom na dobrobit svim njezinim stanovnicima. Dodala je da se zdravstvo Krapinsko-zagorske županije u 2007. godini planira se utrošiti 20,5 milijuna kuna što je za dva milijuna više nego u 2006. godine odnosno 11 posto.

Sredstva su namijenjena za nabavu opreme, investicijsko održavanje objekata zdravstvenih ustanova, te za otplatu kredita za izgradnju županijske bolnice. Nastavlja se s projektima zdravstvene knjižice djeteta, prevencijama ovisnosti i prevencija karijesa, županijskom slikom zdravlja i projektom Stubičke Toplice. Sufinancirati će se novi projekti – Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke i pilot projekt logopedske službe.

Ivan Horvatek, predsjednik Županijskog povjerenstvA Hrvatske liječničke komore je pohvalio Žuapnija na izuzetno dobroj suradnji, te je napomenu da zdrastvo u našoj županiji nije samo djelatnost nego i značajna gospodarska grana.

Trenutno u zdrastvu Krapinsko-zagorske županije ima oko 2300 zaposlenih, a u Hrvatskoj liječničkoj komori na području naše županije ukupno ima 361 liječnika od čega su 320 zaposleni u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Županija.
NAjčitanije