Županija podržala zahtjeve Udruge dnevnih migranata

Autor

Predstavnici Udruge dnevnih migranata posjetili su županicu Krapinsko-zagorske županije Vlastu Hubicki i njezinog zamjen

p_101575granica_hrv_slovenija.jpg
Predstavnici Udruge dnevnih migranata posjetili su županicu Krapinsko-zagorske županije Vlastu Hubicki i njezinog zamjenika Zorka Vidičeka upoznali s dugogodišnjim problemima radnika koji svaki dan putuju u Sloveniju na posao, te sa zahtjevom kojim će ići prema Saborskom odboru za vanjsku politiku i odboru za rad, socijalnu poltiku i zdrastvo, te Vladi Republike Hrvatske.

Udruga predlaže da Vlada Republike Hrvatske ide sa zahtjevom prema Republici Sloveniji kojim bi se svim dnevnim migrantima iz Hrvatske koji rade više od pet godina u Sloveniji odobrila stalna radna dozvola.

Županija će podržati taj zahtjev, a Udruga će istu podršku zahtjeva, zatražiti od općinskih i gradskih vijeća iz kojih je većina dnevnih migranata.

Sastanak je održan u prostorijama Krapinsko-zagorske županije, a od strane Udruge bili su njezin predsjednik Stjepan Miklaužić i potpredsjednik Ivan Horvat.
NAjčitanije