Županija poduzima preventivne mjere protiv ptičje gripe

Autor

U Krapinsko-zagorskoj županiji je 24. listopada, vezano na pojavu influence ptica na području Republike Hrvatske, održan

pticja_gripa.jpg

U Krapinsko-zagorskoj županiji je 24. listopada, vezano na pojavu influence ptica na području Republike Hrvatske, održan sastanak predstavnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područni ured Krapina, Policijske uprave, Zavoda za javno zdravstvo i Županije, kojom prilikom je:

-dogovoreno poduzimanje, po nadležnim službama, preventivnih mjera i mjera za efikasno djelovanje u slučaju eventualne pojave bolesti, te je radi koordinacije službi predloženo osnivanje operativnog tijela,

-obzirom da na području Županije nema staništa ptica selica, opasnost pojave influence ptica je minimalna, pa je stoga procjena da trenutno nema neposredne opasnosti za područje Županije.

Sa sastanka je upućen poziv građanima da u slučaju masovnijeg uginuća peradi ili divljih ptica isto dojave prvoj veterinarskoj stanici, kao i da se pridržavaju uputa Uprave za veterinarstvo Republike Hrvatske o držanju peradi.

NAjčitanije