Županija poziva škole i učenike na racionalizaciju i korištenje starih udžbenika

Autor


Krapinsko zagorska županija javno poziva roditelje i njihovu djecu – učenike, koji su koristili besplatne udžben

skola_upis.jpg


Krapinsko zagorska županija javno poziva roditelje i njihovu djecu – učenike, koji su koristili besplatne udžbenike prošle školske godine, iste pregledaju i ako su još u dobrom stanju te se mogu koristiti u novoj školskoj godini, predaju na korištenje susjedu, rođaku, prijatelju ili jednostavno vrate u školu.

Također apeliramo na sve škole i zaposlene u školskom sustavu da se prije objave popisa udžbenika za dotičnu školu pokuša maksimalno racionalizirati (za određeni predmet ne mora biti više udžbenika i radnih bilježnica, kao i novo izdanje koje je možda doživjelo promjenu samo u rasporedu par stranica – struka govori da to nije uvjet za kvalitetne rezultate), te da što prije na sve dostupne načine izvijeste zainteresirane o udžbenicima koji će se koristiti u školi u narednoj školskoj godini.

Sve škole bi trebale na vidnom mjestu staviti informaciju gdje se, kada i kome mogu predati stari udžbenici, te gdje će se isti i od kada moći preuzeti na korištenje od zainteresiranih roditelja i učenika.

Vjerujemo da bi se na taj način, sukladno trenutku, mnogim obiteljima moglo pomoći da školska godina započne bezbolnije. Kako bi i djeca iz socijalno ugroženih obitelji mogla nastaviti školovanje Krapinsko-zagorska županija će im dodatno pomoći preko svojih socijalnih programa zajedno s gradovima i općinama.

NAjčitanije