Županija prijavila četiri projekta u sklopu Interrega

Autor

Krapinsko-zagorska županija prijavila je sa slovenskim partnerima četiri zajednička projekta na natječaj u sklopu Progra

grb_zupanije.gif

Krapinsko-zagorska županija prijavila je sa slovenskim partnerima četiri zajednička projekta na natječaj u sklopu Programa za susjedstvo Slovenija-Mađarska-Hrvatska.

Vrijednost projekata, čiji je nositelj naša županija, je 795 tisuća eura, a riječ je o razvojnim programima za pogranično područje sa Slovenijom. Prijavljen je projekt prekograničnog razvojnog partnerstva za ustanovljavanje razvojne agencije u Krapinsko-zagorskoj županiji te projekt razvoja tematskih turističkih ruta i promocije turističkih posebnosti u pograničnom području.

Treći prijavljeni projekt je priprema ekološke proizvodnje, školovanje poljoprivrednih gospodarstava i marketing ekoloških proizvoda, a posljednji projekt kojeg je županija prijavila je projekt pročišćavanja otpadnih voda na području rijeke Sutle.

Udio sufinanciranja iz programa CARDS, za pozitivno ocijenjene projekte, je do 90 posto, odnosno Krapinsko-zagorska županija treba za svaki od projekata osigurati 10 posto od vrijednosti, a završeni trebaju biti najkasnije do 31. kolovoza 2007.

Osim spomenutih, kandidirani su i neki projekti čiji su nositelji jedinice lokalne samouprave, odnosno općine Kumrovec, Zagorska Sela, Krapinske Toplice, Hum na Sutli te županijska Obrtnička komora koja je prijavila projekt edukacije i usavršavanja obrtnika.

NAjčitanije