Županijski HDZ protiv peticije

Autor

U 17 zagorskih općina i gradova, gdje na vlasti nije HDZ, u ponedjeljak počinje potpisivanje peticije za besplatno kori

p_538436zatvoren_izlaz_zabok.JPG
U 17 zagorskih općina i gradova, gdje na vlasti nije HDZ, u ponedjeljak počinje potpisivanje peticije za besplatno korištenje autoceste Zagreb - Macelj sve dok se Zagorcima ne izgradi usporedna cesta, rekla je županica Vlasta Hubicki.


Županica je istaknula svoju ogorčenost što o problemima oko autoceste, koji su kulminirali u srijedu zatvaranjem dvaju izlaza koji su sutradan otvoreni, ne može razgovarati s resornim ministrom Božidarom Kalmetom jer ih on, tvrdi, ne želi primiti.

Zamjenik županice za gospodarstvo Zorko Vidiček (SDP) rekao je da će Vlada za osam godina, u kojem se roku treba izgraditi usporedna cesta, na ime umanjene cestarine koncesionaru morati platiti 60 milijuna kuna, a gradnja nove ceste stajala bi tek nešto više - 80 milijuna kuna.

Odmah nakon konferencije županice i njezina zamjenika, konferenciju za novinare održali su i čelnici zagorskog HDZ-a. Predsjednik Milivoj Škvorc napomenuo je da ne podržavaju napade županijske vlasti na Sanaderovu vladu, kao ni potpisivanje peticije.

Smatraju da je Vlada učinila već dovoljan ustupak Zagorcima što je bitno smanjila cestarinu, a što je presedan u Hrvatskoj, budući da manju cijenu plaćaju još samo Istrani, no oni imaju poluautocestu.

HDZ-ov gradonačelnik Krapine i član NO Autoceste Zagreb - Macelj Josip Horvat rekao je da se nije smjelo dogoditi zatvaranja izlaza s autoceste u Zaboku i Lepajcima u Krapini bez znanja Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

NAjčitanije