Županijski pročelnik za financije, Radobojčan Igor Cigula izabran za poslovnog direktora SDP-a

Marija Lugarić izabrana je za novu predsjednicu Glavnog odbora SDP-a

Igor Cigula

Marija Lugarić na današnjoj je konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora SDP-a jednoglasno izabrana za predsjednicu tog tijela. Ona je objavila da su za potpredsjednike Glavnog odbora izabrani Vili Bassanese i Ante Bilić, gradonačelnici Umaga, odnosno Trogira, dok je za glavnog tajnika SDP-a izabran Vedran Babić, voditelj kampanje Peđe Grbina za šefa SDP-a, piše HRT.hr

Sjednica Glavnog odbora odvila se u sjeni sjednice Kluba zastupnika u utorak, kada je većina zastupnika odbila prijedlog Grbinovih kadrovskih rošada u Saboru, no napetosti su se u međuvremenu primirile, a do otvorenog sukoba i raskola, kako su neki nagađali, nije došlo. Kako je u podnevnom Dnevniku istaknula novinarka Tatjana Munižaba, ove funkcije su uglavnom volonterske, dok funkcije u Saboru znače i 2000 ili 3000 kuna manju ili veću plaću.

Marija Lugarić je nekadašnja zamjenica bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Željka Jovanovića, a trenutačno radi u uredu europarlamentarca Tonina Picule.

Josip Regovic/PIXELL

 

Sve odluke donesene su jednoglasno, osim statutarne komisije, tu je bilo nekoliko suzdržanih glasova. Nijedna odluka nije imala glasove protiv. Sjednica je prošla mirno, u jako dobroj atmosferi, rekla je Lugarić. Na izborima koje smo netom proveli SDP je pokazao da smo tu, da nas još ima i da možemo u našoj kampanji stvoriti ideje, prijedloge, sugestije i vizije koji će gurati ne samo našu stranku naprijed, već i ono što je daleko važnije od toga, našu državu naprijed, poručio je između ostalog Grbin u uvodnom govoru, prenosi HRT.hr.

Za poslovnog direktora izabran je Igor Cigula, bliski suradnik Grbinova protukandidata na prošlim unutarstranačkim izborima Željka Kolara. Cigula je pročelnik Upravnog odjela za financije i proračun u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Zagorski SDP-ovac ušao je u novi Glavni odbor na nedavnim stranačkim izborima zajedno s kolegama iz SDP-a Krapinsko – zagorske županije  Marka Vešligaja, Anitu Krok, Veroniku Kolman i Sabinu Frgec.

NAjčitanije