Županijsko poglavarstvo raspravljalo o gospodarskoj krizi

Autor


Na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije istaknuto je da zagorsko gospodarstvo u posljednja tr

poglavarstvo.jpg


Na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije istaknuto je da zagorsko gospodarstvo u posljednja tri mjeseca prošle godine bilježi negativne trendove, te se i u ovoj godini očekuje nastavak krize.


Predstavljene su i mjere s kojima Županija želi ublažiti posljedice krize. Tako će doći do rebalansa proračuna kako bi bila povećana sredstva za poticanje gospodarstva, a isto će se predložiti općinama i gradovima.

Nastavlja se kreditiranje investicija putem postojeće kreditne linije, a poslovnim bankama će se predložiti da povećaju učešća za obrtna sredstva s dosadašnjih 10 posto, na 25 do 30 posto.

Županijsko poglavarstvo je pozvalo i državu da poduzme potrebne mjere za ublažavanje gospodarske krize, kao što je plaćanje svih državnih obveza na vrijeme, poticanje kupnje domaćih proizvoda, odgoda restriktivnih zakona kao što su zabrana rada trgovina nedjeljom, zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima, smanjenje enormnih iznosa za prenamjenu poljoprivrednog zemljišta prilikom gradnje proizvodnih objekata, i drugo.

NAjčitanije