Županov kolegij: Osniva se Kulturno vijeće Krapinsko-zagorske županije

Autor

Na jučer održanom 6. po redu javnom županovom kolegiju prihvaćeno je objavljivanje javnog poziva za predlaganje članova

sinisa_hajdas1.jpg

Na jučer održanom 6. po redu javnom županovom kolegiju prihvaćeno je objavljivanje javnog poziva za predlaganje članova Kulturnog vijeća Krapinsko-zagorske županije. Na temelju Zakona o kulturnim vijećima, sve udruge, ustanove i institucije iz domene kulture dostavljaju svoje prijedloge na temelju kojih se odabire 7 članova Kulturnog vijeća. Područje njihova rada obuhvaća sve kulturne djelatnosti – od glazbe, preko dramske umjetnosti, pa do novih medija. Vijeće sudjeluje u definiranju kulturne politike županije, a javni poziv bit će objavljen na županijskoj web stranici i otvoren do 15. veljače.

Prihvaćen je i prijedlog sufinanciranja mjesečnih željezničkih karata redovitim studentima i radnicima s područja gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Đurmanec , Gornja Stubica i Stubičke Toplice. Podsjećamo, županija sufinancira 15 posto od iznosa mjesečne karte za područja gdje su u sufinanciranje uključeni gradovi i općine.

Od točaka dnevnog reda današnjeg kolegija izdvajamo i podatak da je utvrđen plan nabave roba, usluga i radova za narednu godinu te je utvrđen početak postupka javne nabave uredskog materijala i nabave naftnih derivata. Plan prethodi procesu utvrđenom Zakonom o javnoj nabavi za robu, usluge i radove u iznosu od 70.000 kuna bez PDV-a. No, uz ovu zakonsku odredbu, župan Siniša Hajdaš Dončić je još jednom napomenuo kako će Krapinsko-zagorska županija, u cilju što transparentnijeg rada javno objavljivati i tzv. bagatelnu nabavu za iznose iznad protuvrijednosti 100 eura. Potrebe za robom, uslugom ili radovima u okviru tih iznosa bit će objavljene na županijskoj web stranici te će se odabirati najpovoljnije ponude, iako to nije zakonska obaveza.

Dodajmo još da je krenuo postupak postavljanja novih tabli dobrodošlice na više prometnica i graničnih prijelaza, koje su usklađene novom brand strategijom i logotipom. Od ostalih informacija ističemo i onu da će se idući tjedan sastati Povjerenstvo za dodjelu stipendija, a raspisivanje natječaja očekuje se do konca siječnja.

NAjčitanije