Prethodni članak
Sljedeći članak

Domagoj Pereglin dvostruki prvak Hrvatske

U Dubrovčanu je održano Prvenstvo Hrvatske u samostrelu za seniore i seniorke


Po velikoj vrućini u  Dubrovčanu je održano Prvenstvo Hrvatske u samostrelu. Unatoč teškim uvjetima Domagoj Pereglin je u disciplini Classic slavio s čak 872 kruga i tako postao državni prvak.

Ostali rezultati bili su kvalitetni ali je vrućina uzela svoj danak. Drugo mjesto osvojio je Martin Oborovečki (844), a treće Andrej Krstinić (844),  no s manje strogih centara. U ženskoj konkurenciji državna prvakinja je Valentina Mrnjavčić Pereglin sa 854 kruga, druga je Mihaela Oborovečki (853 kruga), a treća Sanja Komar (852 kruga). Ekipno prvo mjesto pripalo je strijelcima SD "Dubrava 1094" sa 2.569 krugova, drugi su bili strijelci PGSD "Zagreb" (2.520), a treći SD "Veliko Trgovišće" (2.495 krugova).

 Drugoga dana na rasporedu su bili međusobni mečevi (Match play disciplina), gdje je nakon odgađanih eliminacija nastavljeni mečevi za medalje. U meču za brončanu medalju u ženskoj konkurenciji sastale su se Sanja Komar (PGSD "Zagreb" i Valentina Mrnjavčić Pereglin (SD "Dubrava 1094").

Nakon izjednačenog meča rezultat je bio 5:5 pa se pristupilo gađanju jedne strelice, a pobjednica je bila Sanja Komar koja je imala strelicu bliže idealnom centru i tako je osvojila brončanu medalju. U drugom meču za brončanu medalju u muškoj konkurenciji susreli su se Marijan Kajfeš (SD "Dubrava 1094") i Martin Oborovečki (SD "Veliko Trgovišće"). Rezultat je na kraju bio 5:1 za Marijana Kajfeša koji je tako osvojio brončanu medalju.

[slika5]

U meču za zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji sastale su se Iva Popović-Gecan (SK "Ivanić") i Mihaela Oborovečki (SD "Veliko Trgovišće"), a pobijedila je Iva Popović-Gecan sa 5:3 i tako je postala seniorska državna prvakinja, a srebrna medalja je pripala Mihaeli Oborovečki. U muškom finalu sastali su se Domagoj Pereglin (SD "Dubrava 1094") i Andrej Krstinić ŠSK "DUB" Malinska). Pobjedio je Domagoj Pereglin sa 5:1 i postao prvak Hrvatske u disciplini "Match play", a srebrna medalja je pripala Andreju Krstiniću. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook