Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Janinsku utrku ove godine stiglo 50 posada i preko tisuću posjetitelja


Proteklog vikenda nastavljena je tradicionalna, i mnogima omiljena manifestacija "Janine 2024.". Obilježavanje dana Općine Lobor tako je nastavljeno u nedjelju i to uvijek popularnom Janinskom utrkom na Gliništu, u organizaciji kluba "AMK Off Road" iz Lobora.

Kako je rekao predsjednik kluba, Danijel Vujica, ove godine sudjelovalo je 50 posada, a utrke je gledalo preko tisuću posjetitelja. Ove godine održano je natjecanje u autocrossu, buggycrossu te mopedcrossu.

- Klub postoji od 2006. godine i od tada svake godine radimo dvije manifestacije na temu off roada, jedno od njih je „Janine”. Stazu smo dobro pripremili, sve smo odvozili - rekao je Vujica dodavši kako je natjecanje u sklopu Zagorske lige, što znači da se vozačima ubrajaju bodovi osvojeni na natjecanju.

- Odaziv ove godine bio je nešto manji i to zbog visokih temperatura. Usprkos vrućinama, oni koji su bliže vrhu su svakako došli, oni koji su se nadali bodovima su isto došli - rekao je Vujica.

Utrku je pohvalila i načelnica Općine Lobor i saborska zastupnica Ljubica Jembrih.

- Klub svake godine sudjeluje u obilježavanju Dana općine i to uvijek popularnom utrkom. Drago mi je da je i ove godine organizacija bila na visokom nivou, ipak je bilo uključeno 50 posada, a stigla je i brojna publika, iako je bilo vrlo vruće – rekla je načelnica Jembrih te čestitala klubu na još jednoj odličnoj organizaciji.

Još članaka iz "Sport"

Facebook