Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj prvi puta pobjednički prošao kroz „Grabu“

21. kolo III. NL-centar, Trešnjevka - GAJ MAČE 1:2


Do ove subote legendarno igralište Trešnjevke „Graba“ bilo je „neosvojiva tvrđava“ za Gaj Mače. Tek su u sezoni 2010./2011. u ludoj utakmici koja je završila 4:4 iščupali jedini bod. U zadnjih pet utakmica, Gaj je od Trešnjevke upisao pet poraza, a sada se napokon vratio kući pjevajući s gostujućom pobjedom od 2:1, kojom se bar privremeno vratio na odličnu treću poziciju.

Nakon neplaniranog domaćeg poraza od HAŠK-a, bilo je dosta promjena u redovima Gaja na ulasku u u ovu utakmicu. Svoje mjesto u prvoj momčadi tako su našli „poletarci“ Baneković, Kovačić i Plehan, nakon ozljede vratio se kapetan Postonjski, dok su na klupi ostali iskusni Šaban, Deak, Cvrtila i Šoštarić.

Prvu šansu na utakmici imaju gosti. Nikolić u 10. minuti kreće sam prema domaćem vrataru Szczuki, ali se spetljao i sjajna prilika je propuštena. U 14. minuti odlično je s dvadeset metara udaljenosti upalio Josipović, no centimetri su ga dijelili od pogotka. Četiri minute kasnije nakon loše intervencije Babića lopta je krenula prema Josipoviću, no Sambol je hrabrom intervencijom spasio pogodak. Gaj je poveo u 20. minuti. Kovačić je izveo korner, Sambol je prebacio do na drugu stativu gdje iskusni Mazalović glavom zabija za 0:1.

U 61. minuti stvari su vraćene na početak. Nakon kornera s lijeve strane Agatić je izmaknuo pažnji Banekovića i zabio za 1:1. Igrala se 73. minuta kada je Šaban prebacio svog čuvara i krenuo prema domaćem vrataru koji ga ruši u svom šesnaestercu, pa sudac Al Issa opravdano pokazuje na „bijelu točku“. Sigurni realizator najstrože kazne za konačnih 1:2 je Haramustek. Do kraja utakmice dva puta su iz kontre bez pravog učinka za Gaj prijetili Nikolić i Haramustek, da bi u 90. minuti snažno za domaće pucao Josipović, no na putu prema mreži lopti se ispriječio jedan njegov suigrač, pa je ostao rezultat 1:2. Upravo za taj jedan pogodak Gaj je i bio bolji.

TREŠNJEVKA – GAJ MAČE 1:2 (0:1)

SUCI:  Al Issa, Radić, Jović; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Mazalović 20', 1:1 Agatić 61' 1:2 Haramustek 74' 11m

TREŠNJEVKA: Szczuka, Nikšić, Agatić, Mršić, Jančić (46' Kćira), Tičak, Josipović, Mioč, Pereža (46' Kelava), Puklin, Jelenić (68' Seletković), trener: Dario Jančić

GAJ MAČE: Babić, Sambol, Postonjski (75' Šoštarić), Haramustek, Nikolić, Plehan, Kovač (63' Cvrtila), Baneković (63' Deak), Kovačić (63' Šaban), Ristovski, Mazalović (83' Vukadin); trener: Marijan Glavica

Još članaka iz "Sport"

Facebook