Prethodni članak
Sljedeći članak

I zagorske ravnateljice na Državnom stručnom skupu za ravnatelje predškolskih ustanova


U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Zadru 7. i 8. ožujka 2024. godine održan je državni stručni skup za ravnatelje predškolskih ustanova pod nazivom ''Ravnatelj čini razliku-primjena neuroznanosti u predškolskoj ustanovi'', a na kojem su sudjeloale i neke ravnateljice zagorskih vrtića. Voditeljica državnog stručnog skupa bila je mr. sc. Inga Seme Stojnović, viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama Republike Hrvatske.

Dana 7. ožujka 2024. godine, prvog dana stručnog skupa održavala su se predavanja. Pozdravnu riječ i otvaranje skupa održala je Larisa Ott Filipović prof. ped., voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja govoreći o predstojećem donošenju važnih dokumenata za djelatnost predškolskog odgoja. Uvaženi predavači sa Sveučilišta u Rijeci i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Dan je završio radionicama vezanim uz temu stručnog skupa.

Drugi dan stručnog skupa započeo je predavanjem Marijane Miočić izvanredne profesorice dr. sc. Sveučilišta u Zadru na temu ''Obrazovni menadžment i ravnatelj: neurotnanstveni uvidi'', nastavio se provedbom pet paralelnih radionica u čijoj provedbi su sudjelovali razni predavači i vrtići iz Hrvatske.

Stručni skup završio je okruglim stolom koji je vodila viša savjetnica za ravnatelje predškolskih ustanova u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook