Prethodni članak
Sljedeći članak

Kruži nova prevara, neki građani ostali bez tisuća eura


Policija je prethodnih dana zaprimila više dojava vezano uz prevararene osobe koje su uplatile novac nepoznatim osobama. Naime, riječka je policija izvijestila da su oštećeni s nepoznatog broja dobili SMS poruke, navodno od njima bliskih osoba, točnije sinova i kćeri.

Takve poruke započinjale su pozdravom ‘bok mama, bok tata’, dok je u nastavku bilo navedeno da su to njihovi novi brojevi mobitela, a razlog za promjenu je taj što su im prethodni mobiteli oštećeni.

Nadalje, komunikacija je nastavljena putem WhatsAppa, pri čemu su prevarene osobe dovedene u zabludu da razgovaraju sa svojom djecom koja zbog problema s mobitelom trenutno ne mogu pristupiti svojim bankovnim računima. Prevarene osobe zatim su navedene da uplate novac na određene brojeve računa.

Osobe su nakon uplata posumnjale na prevaru te su kontaktirale svoju djecu, a nakon toga su cijeli događaj prijavile policiji.

Nadalje, riječka policija je u srijedu izvijestila da je počinjenim kaznenim djelima oštećeno petero hrvatskih državljana za oko 15 950 eura. Također, upozoravaju da ako primite takvu ili sličnu SMS poruku, nikako ne odgovarate na nju niti slijedite poveznicu ili uplaćujete novac.

Također, iz policije objašnjavaju da se radi o obliku prijevare te preporučaju građanima da ako dobijete takvu poruku, prvo stupite u kontakt sa svojim djetetom koje navodno traži pomoć kako bi provjerili istinitost informacije prije uplaćivanja novca, piše Zagrebinfo.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook