Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministarstvo poljoprivrde: Tri proizvoda povlače se s tržišta


Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se s tržišta Republike Hrvatske povlače tri sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari triflusulfuron te jedno zaštitno sredstvo na osnovi aktivne tvari spirotetramat.

“Sredstvima za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari triflusulfuron, koja se na tržištu Republike Hrvatske nalaze pod trgovačkim nazivima Safari, Safir i Safari duoactive temeljem navedene Uredbe, ukidaju se registracije za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 30. travnja 2024. godine”, navode iz Ministarstva.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha do 30. lipnja, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstvima za zaštitu bilja do 20. kolovoza ove godine.
“Sredstvu za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari spirotetramat, koje se na tržištu Republike Hrvatske nalazi pod trgovačkim nazivom Movento temeljem navedene Uredbe, ukida se registracija za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 30. travnja 2024. godine”, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha do 30. listopada, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 30. listopada 2025. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook