Prethodni članak
Sljedeći članak

Odrabran je izvođač radova: Uskoro počinje izgradnja područnog dječjeg vrtića u Pregradi

Ugovorni iznos za izvođenje radova i opremanje ukupno iznosi od  2.286.514,44 EUR bez PDV-a, odnosno 2.858.143,05 EUR s PDV-om


U prostorima gradske uprave potpisani su ugovori o izgradnji i opremanju područnog objekta Dječjeg vrtića "Naša radost" u Pregradi. Ovaj značajan projekt predstavlja veliki korak naprijed za Grad Pregradu, omogućujući unapređenje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja.

Nakon provedenog postupka javne nabave, a na temelju rezultata pregleda i ocjene ponuda utvrđeno je da ponude ponuditelja JEDINSTVO KRAPINA d.o.o. ispunjavaju sve uvjete i zahtjeve iz dokumentacije o nabavi, valjane su i prema određenim kriterijima za odabir su ekonomski najpovoljnije ponude. Sukladno ponudama, ugovorni iznos za izvođenje radova i opremanje ukupno iznosi od  2.286.514,44 EUR bez PDV-a, odnosno 2.858.143,05 EUR s PDV-om.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Marko Vešligaj ispred Grada Pregrade te direktor tvrtke JEDINSTVO KRAPINA d.o.o. Josip Mihalić u svojstvu izvođača radova. Potpisivanju su prisustvovale i ravnateljica Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada Natalija Vrhovski i pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pregrade Marija Golub. Grad Pregrada potpisnik je Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Mehanizma za oporavak i otpornost za projekt „Izgradnja područnog objekta Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada“ – Referentni broj: NPOO.C3.1.R1-I1.01.0275 potpisan između Ministarstva znanosti i obrazovanja, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Grada Pregrade,  ukupne vrijednosti 726.259,21 EUR.

S obzirom da dodijeljena sredstva iz instrumenta EU sljedeće generacije (NextGenerationEU) putem natječaja iznose tek za 25% iznosa investicije, a kako bi se ovaj izuzetno važan projekt uspješno proveo, Grad Pregrada će razliku od  2.131.883,84 EUR osigurati iz vlastitih sredstava kreditnim zaduženjem čime se pokazuje naša predanost ulaganju za budućnost naših najmlađih sugrađana. Izgradnja ovog objekta odgovor je na rastuće potrebe za kapacitetima predškolskih ustanova u našem gradu. Očekuje se da će radovi započeti u roku od 40 dana odnosno, početkom rujna, nakon što se provede javna nabava za stručni nadzor nad izgradnjom i opremanjem.

Planirani završetak radova je u roku od šest mjeseci za građevinske radove te dva mjeseca za opremanje, odnosno početkom sljedeće godine, kada će se otvaranjem područnog objekta moći upisati sva djeca koja se nalaze na listi čekanja. Zgrada dječjeg vrtića i jaslica predviđa se kao modularni sklop sastavljen od dvije jedinice za djecu jasličke dobi i dvije jedinice za djecu vrtićke dobi s potrebnim sadržajima koji su propisani Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Građevinska čestica ukupne je površine 3.400 m2. Predviđa se organizacija 4 jedinice u redovnom programu, od toga 2 jasličke skupine, te dvije vrtićke skupine u modularnim skupnim sobama od 67 m2. Ukupna neto površina planirana je oko 800 m2. Zgrada će zadovoljiti principe energetske učinkovitosti – nZeb (zgrada gotovo nulte energije).

Također, planirano je postavljanje integrirane sunčane elektrane uz mogućnost integracije baterijskog sustava za pohranu električne energije proizvedene iz sunčane elektrane te solarni sustav za pripremu potrošne tople vode.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook