Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekonstruirat će se nerazvrstana cesta Saderi – Klimen

Održana 30. sjednica Općinskog vijeća Općine Konjščina – sve točke dnevnog reda donesene jednoglasno


U utorak je u Konjščini održana 30. sjednica Općinskog vijeća Općine Konjščina na kojoj je svih 10 točaka dnevnog reda doneseno jednoglasno, a prisutni su bili svi vijećnici.

Usvojena je odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt "Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Saderi- Klimen", a kako je načelnica Anita Curiš Krok, objasnila radi se o tome kako su za ovaj projekt iako su imali gotovu dokumentaciju morali su cijelu natječajnu dokumentaciju reprojektirati kako bi je prilagoditi natječaju koji je imao određene promjene. -Dobivena je građevinska dozvola i napravljena je prijava. Ono što je bilo u natječaju je promjena koja je uvjetovala minimalno 10 posto prihvatljivih troškova koji su usmjereni na digitalizaciju.Bez obzira što smo imali gotov projekt, morali smo tražiti ponovo novi glavni projekt, a povećala se i sama vrijednost projekta koja sada iznosi ukupno 778 tisuća eura i sigurno smo da ćemo dobiti sufinanciranje od 90 posto - rekla je načelnica dodavši kako se vezano uz digitalizaciju radi o prometnim znakovima, solarnim lampama i samog sustava.

[lsika3]

Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i donošenje Programa mjera osiguravanja specijalističke zdravstvene zaštite na području općine Konjščina, a kako je istaknula načelnica, doktor je u Domu zdravlja počeo raditi, a isto tako donesena je odluka vezano uz ovu mjeru da u Povjerenstvu budu tri člana i to jedan član iz vladajuće većine, jedan član iz manjine i pročelnik. Na dnevnom redu bila je i Odluka o II izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za osiguranje sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u djelatnostima predškolskog odgoja u Općini Konjščina i o prednosti upisa u Dječji Vrtić Konjščina. Ovdje su se donijele odluke o mjerama vezano za majke poduzetnice kojima je omogućeno plaćanje smještaja u dječjem vrtiću od godine dana. -Ova mjera se odnosi na sve majke koje su otvorile obrt ili tvrtku unatrag godine dana od predaje zahtjeva - dodala je načelnica. Jednoglasno je prihvaćen i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna, a prema riječima načelnice Curiš Krok ona je zadovoljna rezultatima koje je Općina ostvarila tijekom 2023. godine te kako je sigurna kako će u ovoj godini oni biti i puno bolji. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook