Prethodni članak
Sljedeći članak

1. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, Špansko - MLADOST ZABOK 3:2 (2:0)

Poraz Mladosti na startu


Zabočka Mladost s velikim je ambicijama krenula u IV. NL-središte, no poskliznula se već na prvoj prepreci. Špansko je na svom travnjaku bilo bolje rezultatom 3:2 u jednoj vrlo uzbudljivoj utakmici koja je zavšrila sa čak četiri isključenja, tri na strani domaćih i jednom na strani gostiju. 

Domaći su poveli iz jedne "gužve" u 19. minuti nakon što je Sablijć iskoristio nesmotrenost stopera Mladosti i spremio loptu u mrežu za 1:0. Tri minute kasnije već je 2:0. Brzu kontru Španskog po desnoj strani u pogodak je pretvorio Bajan. Moglo je biti još i gore za Mladost u prvom dijelu, no Mihovilić je odlično intervenirao u tri navrata i spasio potop Mladosti.

Nakon slične akcije kao kod drugog pogotka Bajan je ponovno poentirao u 53. minuti i doveo domaće u vodstvo od 3:0. Gosti su se ipak probudili i Škrlec odmah u idućem napadu prizemnim i odmjerenim udarcem smanjuje na 3:1. Akcije Mladosti još su se povećale u 68. minuti nakon što je u kaznenom prostoru domaćih srušen V. Kotarski, a sudac Janković opravdano je dosudio kazneni udarac. Siguran realizator za 3:2 bio je Turk. U 81. minuti crveni karton dobio je opravdano dvostruki strijelac Bajan, a u 87. i vratar Hadžiselimović koji je pokušaj loba V.Kotarskog zaustavio izvan granica kaznenog prostora. Mladost je imala sa sudačkom nadoknadom deset minuta dva šest minuta dva igrača više, no tada crveni karton opravdano dobiva i igrač Mladosti Matija Benčić. Dvije minute prije kraja utakmice V. Kotarski ide sam prema pričuvnom vrataru Kveštaku, ali ovaj brani njegov udarac i spašava pobjedu domaćina.

ŠPANSKO - MLADOST ZABOK 3:2 (2:0)

ZAGREB: igralište NK Špansko, GLEDATELJA: 100, SUCI: Janković, Belavić i Lipovščak.

STRIJELCI: 1:0 Sabljić 19', 2:0 Bajan 22', 3:0 Bajan 53', 3:1 Škrlec 54', 3:2 Turk 68 (11m).

ŠPANSKO: Hadžiselimović, Sukarić, Sekulić, Karajaković, Drenški, Sabljić, Lojber (75' Švigir), Pavletić, Vidović (89' Ožanić), Grubišić (63' Smith). TRENER: Milan Marinić

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Ocvirek (43' Benčić), Šoštar, Mi. Benčić, Turk, Kotarski, Krajačić (43' Škrlec), Tomek, Tepuš, Hratsinki (43' Tumpić), Mlinarić. TRENER: Kristijan Mitrečić

CRVENI KARTONI: Bajan 80' (drugi žuti karton), Hadžiselimović  87' (igranje rukom van kaznenog prostora), Lekić (po završetku utakmice psovao suca), Mat. Benčić 90'+3 (prekršaj u u izglednoj situaciji za postizanje pogotka).

Još članaka iz "Sport"

Facebook