Prethodni članak
Sljedeći članak

395 trkača i trkačica nastupilo na trećem izdanje sjajne utrke ''Zabok industrial race''

U organizaciji AK Zabok održano 3. izdanje atletske utrke ''Zabok industrial race''


U po običaju odličnoj organizaciji atletskog kluba Zabok održano je treće izdanje sjajne utrke „Zabok industrial race“ kojom se ne bi posramili ni mnogo veći gradovi od Zaboka. Ove godine utrka je okupila 395 trkača i trkačica u dvije glavne utrke (ZA10 i ZA5) i u šest utrka u mlađe dobnim kategorijama. 

Novi kralj i kraljica utrke „Zabok industrial race“ su Tomislav Novosel (AK Dinamo) i Jasmina Ilijaš (TK Marthon 95) koji su slavili pobjede u utrkama ZA10  s novim rekordima staze. Tomislav Novosel deset kilometara je otrčao u vremenu 30:51, a Jasmina Ilijaš u vremenu 37:16. Oboje su bili prilično uvjerljivi u svojim kategorijama.

U konkurenciji seniora drugi je u cilj došao Ante Živković (AK Fit) u vremenu 32:38, a sjajan je bio domaći trkač i bivši motokrosist Karlo Lešković (AK Zabok) koji je s vremenom 33:30 stao na treću stepenicu pobjedničkog postolja, dok je njegov klupski kolega David Posavec zauzeo peto mjesto s vremenom 35:53. Druga u konkurenciji seniorki bila je Martina Štrkalj (AK Fit) s vremenom 40:56, a treće Natalija Mašera (AK Fit) s vremenom 44:05. Najbolja Zagorka bila je Željka Papišta (AK Zabok) s vremenom 51:10, a među deset su se plasirale i Mihaela Barić (Zagorje adventure team) koja je bila osma i Petra Vrančić-Lež (Brzi i žestoki) na desetom mjestu. 

U utrci ZA5 slavio je domaći as Kristijan Sušilović (AK Zabok) s vremenom 15:35, drugi je bio Danijel Peček (Adidas runners Zagreb/AK Kvarner) s vremenom 15:38, a treći Ivan Bulić (AK Maksimir) s vremenom 16:11. Četvrto mjesto osvojio je Domagoj Buzjak (AK Zabok) s vremenom 16:27, a peto Nven Čorko (AK Rudolf Perišin) koji je pet kilometara prošao u vremenu 16:36. 

U konkurenciji žena u utrci ZA5 slavila je Nika Svetec (AK Fit) s vremenom 19:12, ispred Helene Gleđa (AK Fit) s vremenom 20:41 i Jana Vrban (AK Maratonjare Kutina) koja je utrka završila u vremenu 20:45. Samo tri sekunde nedostajale su Heleni Dinjar (AK Rudolf Perišin) da se popne na pobjedničko postolje, na kraju je bila četvrta. 

U konkurenciji kadetkinja na 800 metara najbolja je bila Marta Haus (AK Rudolf Perišin), kod mlađih kadetkinja na istoj razdaljini pobjedu je odnio Juraj Skupnjak (TK Maraton Krapina), a kod mlađih kadetkinja Lara Špoljar (AK Zabok). Najbolji limač bio je Blaž Grabušić (AK Zabok), a najbolja limačica Iva Mirković (AK Fit). Kod cicibana prvo mjesto odnio je Neo Crnković (Legacy gym Rijeka), a kod cicibanki najbolja je bila Sara Bunčec (AK Zabok). 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook