Prethodni članak
Sljedeći članak

Bertol pojedinačno i Marija Bistrica najprecizniji

Na streljanama u Zadru, Karlovcu i Koprivnici počela su ligaška natjecanja u streljaštvu u disciplini zračna puška stand


Na streljanama u Zadru, Karlovcu i Koprivnici počela su ligaška natjecanja u streljaštvu u disciplini zračna puška standard u 1A i 1B ligi Hrvatskog streljačkog saveza.


U 1B Ligi ukupni pobjednik kod muških je Tomislav Bertol (Strijelac, Krušljevo Selo), koji je pogodio 582 kruga. Nakon jednogodišnjeg izbivanja streljaštvu se vratio Dino Čukman (Marija Bistrica) i osvojio drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji s 576 krugova.

Za ekipu Marije Bistrice nastupili su i Robert Belko i Hrvoje Šimunec koji su pogodili po 567 krugova. S ukupno 1710 krugova Marija Bistrica je najbolja momčad 1. kola i trenutno je vodeća u poretku 1B Lige. Osim ekipe Marije Bistirice nastupila je i ekipa Predionice iz Klanjca. Martin Gorup je pogodio 553 kruga, Kristijan Vrančić 549, i Benjamin Knezić 523 kruga.

U ženskom dijelu natjecanja od naših klubova nastupaju jedino članice Strijelca iz Krušljevog Sela. Među njima najpreciznije su bile Mateja Babić i Mateja Oremuš s 380 krugova, dok je Tea Knezić pogodila 365 krugova.

Nešto slabije rezultate ostvarili su naši strijelci u 1A Ligi. Kod žena Metalis iz Donje Stubice (Strugar /382/, Sokač /371/, Čičko /361/) pogodile su ukupno 1114 krugova i osvojile 8. mjesto. Kod muških u ekipnom dijelu prilično pomlađeni zabočki Tekstilac (Sever /562/, Draganić /556/, Brlić /542/) ostvario je 1660 krugova i osvojio 9. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji kod žena nastupila je i Martina Šobak pogodivši 359 krugova.


Piše: T. Benčić

Još članaka iz "Sport"

Facebook