Prethodni članak
Sljedeći članak

Torino: Karla se ne boji Europe

Mlada zabočka tenisačica Karla Popović nastupila je na Nike Masters turniru na kojem su nastupali pobjednici nacionalnih


Mlada zabočka tenisačica Karla Popović nastupila je na Nike Masters turniru na kojem su nastupali pobjednici nacionalnih Nike turnira iz 21 zemlje svijeta. Karla je u prvom kolu turnira do 12 godina bila slobodna, da bi je u drugom kolu ždrijeb spojio s prvom nositeljicom Čehinjom Petrom Uberalovom, s kojom je već igrala u susretu reprezentacija.

Bez obzira na poraz 6:2, 6:2, Karla je bila zadovoljna svojom igrom, a to će potvrditi i daljni mečevi. Porazom od Uberalova, Karla je ušla u utješni turnir gdje je ponovno bila slobodna u prvom kolu. U četvrtfinalu ju je čekala Švicarka Karin Kennel koja je bila 8. nositeljica glavnog turnira. Sa 6:3, 6:2 sigurnom pobjedom Karla je otišla u polufinale gdje je igrala protiv Kay Leigh Nicholas iz Južnoafričke Republike i pobijedila 2:6, 7:5. 10:5. U osvajanju utješnog turnira, Karlu je zaustavila Šveđanka Rebecca Peterson sa 6:2, 6:2.

Bilo je to odličnih tjedan dana u Torinu za Karlu Popović. Na terenima Olimpijskog centra pokazala je da se može nositi s europskim igračicama, a i sama je bila zadovoljna svojim igrama. Za dva tjedna očekuje je pozivni turnir izbornice Željane Čagalj na kojem nastupa 16 djevojaka ´94. i ´95. godište, a koji se igra u Zagrebu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook