Prethodni članak
Sljedeći članak

Bodovi u zagorskom derbiju ostali u Golubovcu 

4. NL – središte skupina A: 8. kolo: Golubovec – Rudar Dubrava Zabočka 3:0


U 8. kolu 4. NL središte skupina A, zagorski derbi odigrali su Golubovec i Rudar DZ. Gosti su kolo prije stigli do prve pobjede, no sada je uslijedilo teško gostovanje, kod Golubovca, koji se bori za vrh. 

U završnici prvog dijela domaćini do vodstva

Golubovec ima prvi šansu i to odmah na samom početku, u otvaranju utakmice. Dario Bobek je dobio loptu na desnoj strani i pokusao lobom zabiti ali lose puca i lopta odlazi pokraj gola. Nešto kasnije nova prilika za Golubovec. Robert Kuharić prolazi po lijevom krilu i puca ali preslabo, pa Krunoslav Škof brani. Nekoliko minuta nakon toga ponovno Kuharić puca, ali lopta odlazi od bloka u korner. Golubovec ima blagu inicijativu, miroljubivo prvo poluvrijeme u kojem gosti pokušavaju preko kontri i svojih krila napraviti problem domaćinima koji uspijevaju obraniti gol. U 35 minuti bilježimo pokusaj kapetana gostiju Sandra Vincelja koji puca sa velike udaljenosti tik uz stativu. Bilo je tu još nekoliko ubacivanja od strane gostiju, ali odlični Filip Škvorc na golu domaćina lakoćom sve hvata. I kada već činilo da će se na odmor bez golova, u 44. minuti Patrik Sokolić krade jednu loptu na sredini terena osvaja nekoliko metara i podvaljuje loptu za D. Bobeka koji ulazi u kazneni prostor zaobilazi Škofa i lagano poentira za 1:0.

Potvrda pobjede u nastavku 

U nastavak se ulazi čvrsto sa dosta sitnih prekršaja. Rudar pokušava dići linije prema naprijed, ali su u 52. minuti zaboravili na raspoloženog D. Bobeka koji dobiva loptu na nekih 25 metara, lagano se namješta i snažnim udarcem pogađa u donji lijevi kut za 2:0. Nakon toga bilježimo odličnu akciju gostiju u kojoj Danijel Hunjak izbija sa desne strane sam na Škvorca, ali Škvorc brani nogom prizemnu loptu. Trener gostiju pokušava mnogim promjenama razbuditi ekipu sto mu i uspijeva u posjedu, ali bez pravih prigoda. Jednu dugu loptu domaćih D. Bobek odlično prima i izlazi jedan na jedan sa Škofom ali Škof odličnom paradom zaustavlja udarac. Nakon toga Kuharić daje dubinsku loptu za Danijela Levaka koji također izlazi sam pred Škofa ali puca preko vrata. I onda potez utakmice u režiji Lovre Tepuša. Primio je dugi pas na desnom krilu sjurio se u šesneasterac, prvom igraću progurao loptu kroz noge drugoga u naletu riješio rolom lopte, te dao na drugu stativu za Nikolu Bobeka Brusa, koji je u svom prvom kontaktu sa loptom odmah zabio za 3:0. Valja izdvojiti da je ponovno trener Škudar pogodio sa izmjenom jer je ovo već treći ulazak Brusa i treći njegov pogodak. Ovom pobjedom Golubovec se približio vrhu a već u subotu ih očekuje veliki derbi u Španskom.

4. NL – središte, skupina A, 8. kolo

GOLUBOVEC – RUDAR DZ 3:0 (1:0)

SUCI: Komorski, Tomašić, Lukec; GLEDATELJA: 70

STRIJELCI: 1:0 D. Bobek 44', 2:0 D. Bobek 52', 3:0 N. Bobek – Brus  81' 

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Kramarić, Tepuš, Levak (84' M. Behin), N. Bobek, D. Bobek, Kuharić, Kanceljak (79' N. Bobek – Brus), Sokolić, Mar. Bobek; trener: Tomislav Škudar

RUDAR DZ: Škof, Njoh, Baneković, Ilakovac (79' Benković), Vincelj (79' Fotivec), Tumpić (84' J. M. Majsec), Hitrec (60' Poslek), Dansou, Hunjak (60' Tisanić), Tomek, M. Majsec (60' Martinić); trener: Renato Jurčec

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook