Prethodni članak
Sljedeći članak

Dalić nezadovoljan nakon utakmice: 'Bit će promjena'


Hrvatska je slavila u trećem kolu u skupini europske Lige nacija, ali za Zlatka Dalića nije bilo kočnica dok je u programu Nove TV komentirao dolazak do 2:1 protiv Škotske na travnjaku Maksimira, čime su se Vatreni približili ulasku u četvrtfinale. Hrvatski izbornik je o igri svoje momčadi istupio kritički, piše Dnevno.

“Najvažnija su tri boda, čestitam dečkima, hvala navijačima na podršci. Nismo bili dobri danas, puno smo griješili, puno je bilo loših stvari, nisam sretan utakmicom”, rekao je Dalić u svojem komentar u utakmice.

 

“Imali smo u prvom poluvremenu dosta grešaka koje su bile evidentne, onda smo okrenuli u drugom poluvremenu, pa u zadnjih 10 minuta bili u grčevitoj borbi, to nam ne treba. Tri boda su tu, idemo dalje”, dodao je.


Nakon što su Škoti poveli nakon malo više od pola sata igre, Vatreni su se vratili prvim golom Igora Matanovića za reprezentaciju, što je Dalića potaknulo na riječ-dvije o mladom napadaču. “Matanović se nakon 0:1 našao na pravom mjestu i pogodio je, sigurno je da taj gol njemu puno znači, a i nama, to je sad njegov početak s golovima”, rekao je izbornik.


Ivan Perišić je ovog puta igrao na desnoj strani, a Dalić je objasnio i zbog čega. “Pripremali smo za to da oni imaju Robertsona koji je jako opasan, akcije im idu lijevo preko njega. Sigurno je da Ivanu fali utakmica, fali mu ritma da bude kao prije, njemu je svejedno lijevo ili desno, to je sve bilo okej.”

Jedna od tema bio je i nastup Marija Pašalića, ovog puta ne na krilu, već u sredini terena. “Mario je sjajan igrač i sjajan čovjek, tu poziciju ima u klubu, imao je karton i bilo je dosta knap situacija da je bio na McTominayu. Nama je protok lopte bio jako spor, ne zbog Marija, nije bilo okomitih lopti. U prvom poluvremenu smo sami sebe blokirali, za dečke sam na poluvremenu imao poruku da se odblokiraju.”


“Povlačenje je bilo nepotrebno, prepustili smo se stihiji, to me brine. Dogodi se onda situacija kakva je bila kod nas, sreća je bio ofsajd. Dogodilo se da nam protivnik dugačkim loptama sije paniku, to nije dobro”, rekao je Dalić o završnici utakmice.


Dodao je i ponešto o onom što ga je zabrinulo. “Nekad dobiješ, a da ne igraš dobro. Hrvatska mora bolje, na treninzima smo bili bolji nego danas. To me malo brine, idemo dalje, na Poljsku. Vidjet ćemo u kakvom ćemo biti stanju, ali bit će promjena.”, prenosi Dnevno.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook