Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak deset golova i podjela bodova 

2. ŽNL 4. kolo: Vatrogasac – Rudar Mihovljan 5:5


U 4. kolu 2. zagorske nogometne lige Vatrogasac je u Brezovi dočekao Rudar iz Mihovljana. Bio je to i svojevrsni derbi, dvije ekipe koje su se lani borile za gornji dio ljestvice, a u ovu utakmicu ušle su sa po tri boda. Vatrogasac je nakon dva startna poraza slavio kod Lobora, dok je Rudar M odigrao samo dvije utakmice i stigao do jedne pobjede. 

Čak šest golova u prvih 45 minuta

Od samog početak počelo je ''vatreno'' i u prvih pola sata vidjeli smo čak pet golova. Gosti su poveli u četvrtoj minuti. Kristijan Valjavec probio se po desnoj strani, dao oštru loptu na drugu stativu, gdje dolazi Jurica Risek i a jednog metra zabija kraj desne stative golmana Tomislava Jakuša Mejarca za 0:1. Na drugi gol nije trebalo dugo čekati. Već u devetoj minuti gosti imaju 0:2. Na lijevom boku našao se Josip Plukavec, krenuo je prema sredini, prošao par igrača i dao desno za Valjavca, koji sjajnim udarcem sa dvadesetak metara dijagonalno pogađa za 0:2. No već u 11. minuti domaćini smanjuju. Ivan Cerovečki je ubacio s lijeva za Martina Vukića, koji dolazi prema golmanu Lovri Hrvoju na nekih 11 metara. Hrvoj izlazi s gola i baca se, a Vukić ga prebacuje za 1:2.

No, radost domaćina kratkog je vijeka, jer već u 15. minuti Valjavec proigrava povratnu loptu za Ninu Grozdeka na rub kaznenog prostora na desnoj strani, a ovaj poteže iz prve na prvu stativu i pogađa preko glave Jakuša Mejarca za 1:3. U 30. minuti novi gol za goste. Miljenko Bencalić je proigrao raspoloženog Valjavca, koji puca sa dvadeset metara, a lopta se pred golmanom odbija, popularna ''žabica'' i odlazi preko njega pored lijeve stative za 1:4. No, nije se na odmor otišlo sa tim rezultatom, jer je u 43. minuti krenuo povratak domaćina. Jedan je igrač domaćina stigao s loptom do gol aut crte, Hrvoj dolazi do njega i ruši ga i to je kazneni udarac koji u 2:4 pretvara Cerovečki, polu visokim udarcem između golmana i desne stative.

Povratak domaćina do boda

Ono što su započeli krajem prvog poluvremena, domaćini nastavljaju na početku drugog. U 52. minuti Vukić s lijeve strane daje loptu do Jana Pera i to na rub peterca, a Per je precizan glavom i pored bliže mu stative pogađa za 3:4. U 60. minuti slobodan udarac za domaćine sa 18 metara, malo lijevo od sredine. Puca Kristijan Pavlek, po zemlji, a lopta završava u stativi, pa se odbija od leđa nesretnog Hrvoja i završava u mreži. Tako se domaćini od 1:4 vraćaju do 4:4, a do kraj ima još pola sata.

No, mreže miruju sve do 83. minute, kada gosti opet dolaze do vodstva. Valjavec na desnoj strani daje za Plukavca, koji ulazi u kazneni prostor i dijagonalno pogađa malu mrežicu za 4:5. No, to naravno u ovakvoj utakmici nije sve. U prvoj minuti sučeve nadokande slobodan udarac za domaćine sa dvadeset metara, desno o sredine. Opet ga izvodi Pavlek, ovaj puta Hrvoj brani, no lopta se odbija do Cerovečkog, koji dolazi s lijeve srane i sa nekih pet metara pogađa pod gredu za konačnih 5:5. Na kraju svakome po bod, a s obzirom da su vodili 4:1 i 5:4, možda više za preostala dva žale gosti. 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook