Prethodni članak
Sljedeći članak

Golubovec bolji u zagorskom derbiju u Klanjcu

3. kolo IV. NL-središte Zagreb – skupina A, KLANJEC – GOLUBOVEC 0:2


U borbenom zagorskom derbiju Golubovec je zasluženo došao do sva tri boda u Klanjcu. Krajnji rezultat bio je 0:2. Gosti su jednostavno bili čvršći, bolje su se snašli na teškom terenu, što im je na kraju i donijelo zasluženu pobjedu. 

Bolje je otvorio domaćin. Već u 1. minuti Karlo Pavlinić iz dobre pozicije puca preko gola, a samo dvije minute kasnije isti igrač servira upotrebljivu loptu Dlesku nakon proboja po lijevoj strani, ovaj odlično puca, ali vratar Škvorc još bolje brani. Gosti prvi puta kako tako prijete slabim udarcem D. Bobeka kojeg Gelo bez problema lovi. Šest minuta kasnije D. Bobek je puno opasniji, ali Gelo njegov pokušaj skreće u korner.

Poslije kornera Dleska u 22. minuti na drugoj strani Filip Pavlinić puca ravno u Škvorca. U 35. minuti Karlo Pavlinić je još jednom opasno prošao po lijevoj strani i ubacio, Škvorc je malo nespretno odbio loptu do Brleka koji se nije snašao i puca u blok. I kad se već činilo da će mreže u prvom dijelu mirovati u 44. minuti korner s lijeve strane izveo je Kuharić, a Tepuš je sam i neometan s pet metara udaljenosti loptu glavom spremio u mrežu za 0:1. 

Tek što se krenulo s centra Tepuš puca u blok, lopta se odbija do D. Bobeka koji puca pokraj gola. Prva prijetnja domaćih u nastavku zbila se u 53. minuti kada dobro puca Karlo Pavlinić, ali Škvorc njegov udarac odbija u korner. Pet minuta kasnije na drugoj strani pokušava Kanceljak, ali i Gelo odbija u korner. U 68. minuti opasno prijeti D. Bobek, no Gelo se još jednom istaknuo obranom. Na odličan centaršut Šinka s lijeve strane u 72. minuti Janžek puca glavom, ali je neprecizan.

Sve dvojbe riješene se u 82. minuti. Nikola Bobek-Brus odlično je probio desnu stranu i ubacio za Sokolića kojem nije bilo teško spremiti loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 0:2. Iako ga nismo spominjali u ovom izvještaju, svakako moramo pohvaliti mladog stopera gostiju, Matea Kramarića, koji je odlično čuvao najboljeg igrača Klanjca, Vladimira Brleka i bio jedan od najboljih pojedinaca Golubovca. 

KLANJEC – GOLUBOVEC 0:2 (0:1)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 150, SUCI: Pintarić, Vrbanec i Mlinac.

STRIJELCI: 0:1 Tepuš 44', 0:2 Sokolić 82'.

KLANJEC: Gelo, Leš (63' Kontrec), Šinko, Bogović, Štih (82' Golubić), Petrović, K. Pavlinić, Zrnc, Brlek, F. Pavlinić, Dlesk (63' Janžek). TRENER: Danijel Tomašković

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Kramarić, Tepuš, Levak, N. Bobek, D. Bobek, Kuharić (80' Kanceljak), Sokolić, Mar. Bobek, Mlakar (57' N. Bobek – Brus). TRENER: Tomislav Škudar

 

IZJAVE TRENERA

Danijel Tomašković, Klanjec: „Čestitam Golubovcu na zasluženoj pobjedi, vidi se da imaju dugogodišnje iskustvo igranja četvrte lige. Bolje su se snašli na ovom teškom travnjaku. Čestitam i svojim igračima na trudu i zalaganju. Nadam se da ćemo u srijedu biti bolji. Utakmicu je na neki način odlučio prvi pogodak kojeg smo primili na samom kraju prvog dijela. U drugom dijelu bilo je više napucavanja nego nogometa, u čemu su se bolje snašli gosti“. 

Tomislav Škudar, Golubovec: „Pravi zagorski derbi. Kada dođeš u Klanjec, nikada ne možeš reći da ćeš osvojiti tri boda. Klanjec je odlična momčad koja nas je u prvih petnaest minuta pritisnula. Na sreću nismo primili gol, izvukli smo se iz pritiska, a onda i u pravom trenutku poveli. U poluvremenu smo se presložili, prepoznali smo strategiju Klanjca u nastavku i praktički ih ostavili bez šanse. Jako smo zadovoljni i sretni s ova tri boda. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj borbi, a mojoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Iz Klanjca će se teško nositi bodovi“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook