Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobrom zagorskom derbiju nedostajali samo golovi

Zagorski derbi u 21. kolu 4. NL središte skupina A


Mladost i Stubica odigrali su dobar zagorski derbi u okviru 21. kola IV. NL-središte Zagreb - skupina A. Nedostajali su tek golovi da ovu utakmicu ocijenimo vrlo dobrom ili odličnom. Bilo je to puno trke i borbenosti, ali i lijepih poteza prije svega virtuoza Matije Drempetića.

Već u 20 sekudni prijeti Pešec, ali Mihovilić je siguran. Dvije minute kasnije iz slobodnjaka s 20 metara pokušava Vojaković, no i Rajilić je na drugoj strani siguran. Gostujući vratar još se više istaknuo u 5. minuti kada je na pas Krajačića Vojaković sam izašao pred njega, a ovaj refleksno obranio njegov udarac. U 7. minuti Drempetić se majstorski driblingom oslobodio svog čuvara, ali puca ravno u Mihovilića. Minutu kasnije Rajilić ispucava ravno u Krajačića, ali na njegovu sreću lopta se odbija u gol-aut. Početna kanonada završila je udarcem Vedriša u 9. minuti kojeg bez većih problema brani Rajilić. Najbolju šansu za vodstvo gosti imaju u 24. minuti kada Drempetić izbacuje Pešeca na desnu stranu, ovaj odlično centrira upravo na Drempetića, no njegov udarac zaustavlja vratnica. Minutu kasnije Drempetić je srušen u kaznenom prostoru domaćih, sudac Jokić je nijem, iako smo dojma da se trebao oglasiti i dosuditi najstrožu kaznu za goste. Nakon toga tempo je malo pao, pljesak na otvorenoj sceni dobio je tek Krajačić koj je priznao da nije korner za Mladost, nakon što ga je Jokić dosudio.

U nastavak su bolje krenuli domaći. Prvo je Pirički u 46. minuti umalo pogodio vlastita vrata, a minutu kasnije Vojaković prijeti iz slobodnjaka s 30 metara udaljenosti, ali je malo neprecizan. Gosti prvi puta prijete u nastavku preko Kormana u 60. minuti, no i on je neprecizan iz daljine. U 75. minuti Drempetić se sjajnim driblingom oslobodio trojice domaćih igrača, i dao u prostor za Pešeca, koji je izašao sam pred Mihovilića nakon što se Tarle poskliznuo, no domaći vratar brani njegov udarac. Dvije minute kasnije opet suradnja ova dva igrača, ali Pešec ovaj puta promašuje cijela vrata. U 79. nakon dužeg vremena prijete domaći preko Bezjaka iz slobodnog udarca, koji je zamalo neprecizan. Šest minuta kasnije Hrastinski je u pokušaju centrašuta umalo iznenadio Mužinu koji je u 53. minuti zamijenio ozlijeđenog Rajilića.

Do kraja utakmice biježimo pokušaje Vojakovića iz slobodnog udarca u 90. minuti kojeg Mužina brani, te pokušaje Glavača na jednoj i Iskrića iz dobre pozicije glavom na drugoj strani, no rezultat se nije mijenjao. Na kraju zasluženo svakom po bod.

MLADOST - STUBICA: 0:0
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 300, SUCI: Jokić, Cindrić i Stanković.
MLADOST: Mihovilić, Vedriš, Pavić (46' Bezjak), Kotarski (46' Tumpić), Šoštar (77' Hrastinski), Deak, Turk, Vojaković, Krajačić (77' Brezak), Koletić (65' Iskrić), Tarle. TRENER: Ivan Zubić
STUBICA: Rajilić (53' Mužina), Grabušić, Matuša, Pešec (82' Vlahović), Čekolj (70' Glavač), Tomek, Drempetić, Mar. Landripet, Pirički, D. Bosec (82' Hegol), Korman. TRENER: Dražen Kovjanić

Još članaka iz "Sport"

Facebook