Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagreb odnio sva tri boda iz Novog Golubovca

4. NL – središte skupina A: 21. kolo: Golubovec – Zagreb 0:1


U 21. kolu 4. NL središte – skupina A Golubovec je dočekao Zagreb. Nakon dva uzastopna poraza u zagorskim derbijima, doma od Tondacha i kolo prije ovog kod Stubice. Nije novost da Golubovec ovo proljeće ne izgleda tako dobro kao na jesen, no ni Zagreb se ne može pohvaliti nekom bajnom formom ovog proljeća. Stoga su u ovoj utakmici zasigurno i jedni i drugi vidjeli priliku za neki konkretniji preokret sezone.

Na odmor bez golova

Nakon otvaranja utakmice prvi su u 4. minuti lagano zaprijetili domaćini. Nikola Bobek je na centru oduzeo jednu loptu, osvojio 10tak metara i dao u prostor za Silvija Vukića, no obrana Zagreba na vrijeme je otklonila opasnost. Gosti isto tako lagano pokušavaju u 11. minuti kada se iz zadnjeg reda preko sredine igrališta uputio stoper Ariel Facundo Buenanueva, ali njegovo ubacivanje završilo je u rukama golmana Filipa Škvorca. Na isteku 17. minute bilježimo i slobodan udarac za Golubovec, kojeg je sa 30 i više metara izveo Dubravko Vujica, ali pucao je visoko preko gola.

U 20. minuti duga lopta Tomislava Leška na Kristijana Kresonju koji ju smiruje i daje na drugu stranu za Karla Kuharića, koji pak pored trojica puca, ali se lopta odbija u korner. Nakon izvedenog kornera obrana gostiju izbija loptu, ali uslijedio je ubačaj s desne strane na samog Vujicu koji da 7-8 metara glavom puca pored gola. Bila je to prva velika prilika za domaćine. U 24. minuti prva velika prilika za goste. Olako domaćini puštaju na 30 metara Luku Kukriku, čiji udarac je ipak blokiran, ali se odbija na Patrika Ružića, koji poteže sa 20 metara malo iskosa, no Škvorc sjajno brani i od prečke odbija loptu u korner. Prvi dio nije obilovao prilikama, a ne može se reći ni da je tempo bio posebno visok. U takvom raspletu događaja valja spomenuti 36. minutu i dobar pokušaj Vujice iz slobodnjaka sa 30 metara iskosa s lijeve strane. Pucao je na prvu a golman Matija Pavao Gašparić je bio na visini zadatka.

No već u 37. minuti Vujica ima slobodan udarac s desne strane, ovaj puta ubacuje, s nakon spuštanja lopte na nju na 10 metara dolazi Kresonja ali gubi ravnotežu i upućuje traljav udarac, pa obrana Zagreba otklanja opasnost. Minutu kasnije nakon ubacivanja s desne strane Vukić pokušava sa 12 metara iz prve ali puca preko gola. U 40. minuti, nakon što su konačno izašli iz pritiska, pokušavaju i gosti, točnije Dominiković koji sa 25 metara pokušava lobati Škvorca, ali prebacuje gol. Bilo je to sve za ne baš bogatih prvih 45 minuta, u kojima je milimetar bliže vodstvu bio Golubovec, no iks na odmoru zapravo je realan pokazatelj pruženoga.

Antonio Regović presudio

Već na početku nastavka, odmah u 46. minuti Dario Bobek je uporno napadao sve do duboko u kaznenom prostoru i na kraju skoro na korner crti uzeo loptu i odmah dao povratnu na Vujicu koji je stajao na nekih 10 metara. No, bila je to malo prejaka lopta, pa je Vujica nije uspio glavom opasnije zahvatiti. Pucao je, ali opasnosti veće bilo nije. No, prvi opasniji napad gostiju u nastavku doveo je do vodstva Zagreba. U 51. minuti Ružić je dobro smirio jednu dugu loptu na 20-tak metara, brzo dao za A. Regovića, koji izbija sam pred Škvorca i šalje loptu kraj njega za 0:1. I u 54. minuti bilo je opasno po domaćine. Borna Vinčić je dobro dao desno loptu za Maru Vrdoljaka, koji se probija po desnoj strani, ali jako iskosa, pa njegov udarac desnom nogom Škvorc brani.

U 68. minuti D. Bobek je dao loptu s desne strane za Kresonju koji ju prima u kaznenom prostoru blizu korner crte. Prvo ju na trenutak gubi, ali onda i osvaja pa pada, no sudac Abaz koji je bio blizu samo odmahuje. U 70. minuti odlično se kroz sredinu probio K. Kuharić, pa je srušen na 25 metara, no udarac Kresonje iz slobodnjaka odlazi pored gola. Kod tog dosta oštrog prekršaja domaćini su tražili drugi žuti karton za Buenanuevu, ali sudac nije tako mislio.  I dvije minute kasnije isti je igrač radi novi prekršaj ali opet ostaje bez kazne, no visi na rubu isključenja. Ulaskom u zadnjih 15 minuta pojačava vjetar i počinje kiša pa i lagani snijeg, a domaćini pojačavaju pritisak, dok gosti čekaju kontru. U 76. minuti sa 20 metara s desne strane puca B. Leško ali pored gola.

Zadnjih pet minuta opet promjena vremena. Vjetar se smirio, padaline stale, pojavilo se i sunce, no promjene rezultata nema, niti u 88. minuti kada Vujica puca s desne strane sa 12 metara iskosa nakon ubačaja, ali Gašparić je siguran. U 90. minuti Vujica ubacuje iz slobodnjaka, lopta se odbija a sa 18 metara puca D. Bobek, pogađa mrežu ali s vanjske strane. Dio navijača smještenih u lošem kutu gledanja čak se dobrih 15 sekundi radovao "izjednačenju", no od toga nije bilo ništa, pa niti u 4 minute sučeve nadoknade. Čak je Zagreb mogao do 0:2 kada su sami u kontru izašli A. Regović i Tin Barić ali dodavanje je bilo loše pa je Škvorc stigao prvi. U zadnjoj minuti Vujica pokušava lobom sa 20 metara ali puca pored gola. U doslovce zadnjim sekundama slobodan udarac s lijeve strane za Golubovec. Pred gol je došao i Škvorc, ali bez rezultata. Abaz svira kraj i sva tri boda odlaze za Zagreb. Treći je to poraz u itu za Golubovec.

Izjave:  Tomislav Škudar, pomoćni trener NK Golubovec: ''Neiskorištene prilike, potpuna inicijativa, gol primili opet iz naše neopreznosti. Nismo se uspjeli vratiti i čestitam Zagrebu na pobjedi.''

Dražen Madunović, pomoćni trener NK Zagreb: ''Tvrda dosta utakmica, naša prva pobjeda u gostima i vidjela se jedna strepnja od rezultata kod nas, jednostavno nisu mogli slobodno odigravati, nisu igrali slobodno toliko da kažnjavaju situacije, koje smo stvarno imali u drugom poluvremenu, ali pobjedi ne gledamo u zube. 1:0 je dovoljno za tri boda i naša prva pobjeda u gostima.''

4. NL – središte skupina A, 21. kolo

GOLUBOVEC – ZAGREB 0:1

SUCI: Abaz, Vrbanec, Brezić

STRIJELAC: 0:1 A. Regović 51'

GOLUBOVEC: Škvorc, K. Kuharić, Kostanjevec, Vujica, N. Bobek, Kresonja. D. Bobek, B. Leško, Sokolić, T. Leško, Vukić; pomoćni trener: Tomislav Škudar

ZAGREB: Gašparić, Čavala, Tomić, K. Regović, A. Regović, Buenanueva, Lee, I. Dominiković (46' Vrdoljak) (86' Barić), Vinčić, Ružić, Kukrika; pomoćni trener: Dražen Madunović

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook