Prethodni članak
Sljedeći članak

Domaćini u nastavku do sva tri boda

1. ŽNL 2. kolo: Inkop – Radoboj 2:0


U 2. kolu 1. zagorske nogometne lige Inkop je dočekao Radoboj. U tjednu Inkop je u kupu izbacio Klanjec, dok je u 1. kolu prvenstva uzeo bod na teškom gostovanju kod Oroslavja. Sve skupa bila je to dobra uvertira u prvi domaći prvenstveni ogled protiv Radoboja, koji je u prvenstvo startao domaćim porazom od Matije Gupca, da bi u kupu ispao sa minimalnih 2:3 od favorizirane Mladosti Zabok. Stoga se očekivala zanimljiva utakmica u Poznanovcu. 

Na odmor bez golova

Gosti su prvi zaprijetili i to u petoj i šestoj minuti. Prvo je Borna Brezak sa 15 metara pokušao iz okreta u gužvi ali je pogodio u blok, a minutu kasnije nakon ubacivanja puca Leon Vincelj a David Mužina na golu domaćina brani. Brezak pak u devetoj minuti iz slobodnjaka pogađa živi zid. Na drugoj strani Roberto Pavetić se probija u desetoj minuti po lijevoj strani, ali mu ona na kraju bježi pa gostujući vratar Patrik Pospiš stiže do lopte.

U 12. minuti slobodan udarac za Inkop sa lijeve strane nešto kao skraćeni korner. Ubacuje Renato Majsec a glavom puca kapetan Adam Svečnjak malo pored gola. Na drugoj strani u 16. minuti, nakon oduzete lopte u opasnoj zoni akciju udarcem s desne strane završava Bruno Erasmus Alaekwe ali lopta odlazi preko gola. U 20. minuti Lovro Topolovec iz slobodnjaka puca za Inkop neprecizno, ali minutu kasnije Majsec se izborio za vrlo dobru poziciju i pucao po zemlji, a Pospiš brani nogom. Na drugoj strani u istoj minuti odlično se u kaznenom prostoru oslobodio Brezak ali je pucao loše.

U 33. minuti Ransford Appah sjajno je primio jednu loptu u kaznenom prostoru s desne strane, izašao je sam na Mužinu, ali domaći vratar odlično brani. U 43. minuti Konor Mutak je odlično probio desnu stranu i ubacio pred gol, a Majsec sa par metara iskosa pogađa u Pospiša. Tako se na odmor odlazi bez golova.

Inkop u nastavku do sva tri boda

U nastavak odličnom šansom ulaze domaćini. Nakon ubacivanja u 50. minuti Svečnjak puca glavom sa par metara, no Pospiš odlično brani, tj. odbija loptu u stativu, pa ju s crte 'čisti' Luka Topolovec. No, već za dvadesetak sekundi Majsec se spušta prema golu gostiju, Pospiš izlazi na njega, dolazi do sudara, Pospiš ostaje ležati, a Majsec šalje loptu u mrežu, no sviran je prekršaj u napadu. 

U 61. minuti problemi za goste. Pospiš je ipak osjećao posljedice sudara od par minuta prije pa je morao napustiti igru, a na gol je stao Nino Leško. U 68. minuti Inkop dolazi do vodstva. Majsec je dao dobru loptu za Pavetića, koji s desne strane pogađa za 1:0. U 74. minuti Alaekwe iz slobodnjaka pogađa živi zid,, a Niko Petonjić iz igre pokušava sa 25 metara u 76. minuti, ali Mužina brani.

Nakon duge lopte u 81. minuti pred gol Mužine, Brezak se našao u prilici, ali pucao je visoko preko gola. No, u 83. minuti pitanje pobjednika je riješeno. Nakon ubacivanja, netko je u gužvi pucao, Leško odbija na nekih 18 metara, gdje je Majsec, koji puca jako po zemlji. Lopta prolazi kroz šumu nogu, nekoga je malo dirala ali završava u mreži za 2:0.

Blizu smanjenja Radoboj je bio u 89. minuti, kada je nakon ubacivanja s desne strane na drugoj stativi pucao Brezak, ali ipak malo pored gola. U 90. minuti Radoboj je ostao sa 10 igrača, jer je neoprezno drugi žuti karton dobio Alaekwe, zbog nedozvoljenog izlaska van terena. Na samom početku nadokande Roberto Petaj puca za Inkop sa 18 metara iskosa, s desne strane, ali pored gola. Do kraja više nije bilo prilika, pa Inkop dolazi do pobjede 2:0 i važna tri boda. 

INKOP – RADOBOJ 2:0 (0:0)

SUCI: Jerneić, Sumpor, Boroša; GLEDATELJA: 90

STRIJELCI: 1:0 Pavetić 68', Majsec 83'

INKOP: Mužina, Novak, Gorup (46' Lešković), Topolovec (86' Pisk), K. Mutak (46' Petaj), Majsec (86' Bajza), Čehulić (79' Posarić), Šoštar, Svečnjak (68' Kuljak), M. Mutak, Pavetić; trener: Ivan Pozaić  

RADOBOJ: Pospiš (60' Leško), Šalković, Potočki, Vincelj (87' Potočki), Fruk (86' Cesarec), Topolovec (53' Cigula), Alaekwe, Appah (60' Švaljek), Tušek, Petonjić (86' Kovač-Goda), Brezak; trener: Robert Varjačić 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook