Prethodni članak
Sljedeći članak

Fantastični Dinamo ušao u Ligu prvaka! Protiv Qarabaga ukupno 5:0!


Dinamo je uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve i s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u sutrašnjem ždrijebu saznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja, piše Index

Poučen iskustvom prošlosezonskog šokantnog ispadanja od PAOK-a, ali i vrlo dobrog izdanja Qarabaga u Maksimiru unatoč porazu, Dinamo je s puno opreza otišao u Baku. Upozoravali su i Sergej Jakirović i igrači da ništa nije gotovo i tako su se postavili od prve minute.

Qarabag puno bezopasniji nego u Maksimiru
Dinamo je krenuo u sustavu 3-5-2 s Pierre-Gabrielom, Theophile-Catherineom i Mmaeeom na stoperima, Pjaca i Ogiwara su bili na bokovima, a Petković i Kulenović u špici. Očekivao se neki uraganski start domaćina, ali je Dinamo od prve minute djelovao vrlo sigurno, osim Takuye Ogiware, koji je imao ozbiljnih problema s domaćim krilima.

Tako je u 9. minuti bilo gužve pred Nevistićem nakon ubačaja Silve s desne strane, ali Zoubir nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom. Dinamo je do vodstva mogao u 21. minuti, ali je udarac Baturine otišao pokraj stative da bi gosti ključan korak prema Ligi prvaka napravili u 33. minuti. 

Fantastičan gol Pjace slomio je domaćine
Nakon dobrog napada Dinama, Sučić je odigrao na stranu za Marka Pjacu, on se biciklom riješio čuvara i onda prekrasnim udarcem s ruba šesnaesterca, od stative, pogodio za vodstvo Dinama. Jedino što su domaćini do poluvremena uspjeli je stvoriti šansu u 44. minuti, ali je Juninho glavom u čistoj šansi pucao preko gola.

Jakirović je na poluvremenu izvadio indisponiranog i kartoniranog Ogiwaru i ubacio Bernauera, koji je otišao na stopera, a Pierre-Gabriel na lijevog beka. No, ni on se nije lako nosio sa strašnom brzim Andradeom, koji je u 52. minuti opet našao Juninha, a on glavom opet pucao preko gola.

Ako je do tad bilo ikakvih dilema, one su nestale u 53. minuti. Dinamo je jurnuo u kontru, a lopta je došla do Sučića, koji je dobro pucao iskosa s desne strane. Kochalski je obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Matheus Nunes i zabio je u vlastiti gol za 0:2.

Ozlijedili se Baturina i Pierre-Gabriel
Taj gol je potpuno demoralizirao domaćine, koji se do same završnice nisu ozbiljnije sastali s loptom. U međuvremenu je zbog ozljede morao izaći Martin Baturina, domaćini su imali par dobrih situacija koje je izvukao Nevistić, a u u 85. minuti zbog ozljede je morao izaći i Pierre-Gabriel.

Qarabag je susret završio s desetoricom nakon što je Medina u 88. minuti dobio drugi žuti karton zbog starta na inače sjajnom Sučiću. Tako je Dinamo potpuno rutinski obranio prednost iz prve utakmice i suvereno drugi put u tri godine ušao među europsku elitu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook