Prethodni članak
Sljedeći članak

FANTASTIČNO! Zagorje ima svjetske prvake

Sjajni rezultati za zagorske strijelce na Svjetskom prvenstvu u mađarskom gradu Dunavarsány


Zagorski strijelci postignuli su sjajne rezultate na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u samostrelu koje se održalo u mađarskom gradu Dunavarsány. Čak dvanaest svjetskih naslova doputovat će u naše Hrvatsko zagorje.

Senzacija prvenstva svakako je Klanjčanka Karla Bartolović (SD Veliko Trgovišće) koja je postala trostruka juniorska svjetska prvakinja u disciplinama Classic i Match play. Karla u je Classicu pogodila čak 858 krugova, više od bilo koje seniorke, a njen rezultat u Classicu bio čak peti u konkurenciji seniora, što najbolje govori o kvaliteti ove buduće velike zvijezde ovog sporta. U Match playu se borila protiv juniora. Prvo je nadmašila dva Francuza, Axela i Huga, da bi u finalu s uvjerljivih 5:1 slavila protiv Čeha Denisa Vyskočila. Treće zlato Karla je osvojila u ekipnoj konkurenciji zajedno s Ivom Popović-Gecan i Petrom Blagecom. Njih troje pogodili su 2528 krugova, što je novi svjetski rekord.

Trostruki svjetski prvak u konkurenciji kadeta postao je Daniel Benačić (Strijelac, Krušljevo Selo). On je u Classicu pogodio 828 krugova, drugi je bio Pavao Hac s 824, a treća Marija Štrbenac s 822 kruga. U Match playu poredak je bio isti, s time da je Benačić u finalu slavio protiv Haca rezultatom 5:3, dok je Marija Štrbenac bila treća. Njih troje okitili su se i ekipnim zlatom.

Sjajni Martin Oborovečki postao je svjetski prvak u Match playu. U finalu je slavio protiv Domagoj Pereglina rezultatom 6:2. Treći je bio Andrej Krstnić koji je istim rezultatom slavio protiv Marijana Kajfeša. Martin je na putu do finala slavio protiv Nijemca Boscha sa 6:0, a istim je rezultatom slavio i u polufinalu protiv Marijana Kajfeša. Martin je bio sjajan i u Classicu gdje je pogodio 871 krug, ali se morao zadovoljiti drugim mjestom jer je fantastični Domagoj Pereglin pogodio 880 krugova, što je novi svjetski rekord. Treći je s 866 krugova bio Nijemac Steffen Hillenbrand. Martin Oborovečki je do svog drugog zlata stigao u ekipnoj konkurenciji zajedno s Domagojem Pereglinom i Marijanom Kajfešom. Njih trojica oborili su 2605 krugova, što je novi svjetski rekord.

Mihaela Oborovečki svjetska je prvakinja u Classicu gdje je pogodila 853 kruga. Sanja Komar bila je druga s 851 krugom, a treće mjesto je osvojila Francuskinja Ludvine Jacob s 850 krugova. U Match playu je Mihaela Oborovečki bila brončana, a u borbi za treće mjesto slavila je protiv Sanje Komar rezultatom 5:1. Svjetska prvakinja u Match playu postala je Valentina Mrnjavčić-Pereglin koja je u finalu s 6:2 nadvisila Francuskinju Ludvine Jacob. Mihaela je osvojila i ekipno zlato u konkurenciji seniorski, zajedno sa Sanjom Komar i Valentinom Mrnjavčić-Pereglin. Rezultat za zlato iznosio je 2553 kruga.

Do svog trećeg zlata Martin i Mihaela Oborovečki došli su zajedno s Domagojem Pereglinom u mješovitoj reprezentaciji Hrvatske.

Još članaka iz "Sport"

Facebook